LØRENSKOG (Aftenposten): — Jeg er kanskje blitt mer kynisk etter at jeg kom til tysk fotball. Nå sparker jeg ballen oftere bort i trange situasjoner enn jeg gjorde tidligere, sier Nürnberg-proffen.

Tirsdag møttes landslaget igjen, én måned etter triumfen mot Kroatia, og få dager før møtene med Malta (hjemme) og Italia (borte) i de siste EM-kvalifiseringskampene.

Etter endt økt dro flere av spillerne på klubbesøk i Oslo-distriktet, som en del av Norges Fotballforbunds "Mini-landslaget"-prosjekt i samarbeid med sponsorene Gjensidige og P4. I en drøy time tirsdag kveld delte Even Hovland og landslagskompis Stefan Strandberg av sine erfaringer med Lørenskog Sharks G12-lag på Rolvsrud-feltet.

De snakket om profflivet og proffdrømmen med lydhøre unggutter før de deltok i spillsekvenser.

Kan tangere rekorden

Hovland opplever allerede proffdrømmen i tysk fotball. Til sommeren kan også drømmen om å spille mesterskap for Norge gå i oppfyllelse.

Etter at han slapp til i privatlandskampen mot Sverige i spann med sin tidligere Molde-makker Vegard Forren, har ikke Norge sluppet inn mål.

Før møtet med Malta er det spilt fire landskamper uten baklengs. Dersom Hovland og Forren rydder opp mot Malta og Italia vil Norge ha spilt seks landskamper uten å slippe inn mål. Det har ikke skjedd siden 1996 – da seks motstandere gikk målløse av banen etter å ha møtt Norge.

Og like viktig: Med null baklengs også i de to neste kan Norge være i EM.

— Det er hovedoppgaven vår bakerst å ikke slippe inn mål. Men vi kan ikke ta all æren for det selv. Det må legges ned en vanvittig stor innsats foran oss for å unngå at pasninger og innlegg blir slått mot oss, sier Hovland beskjedent.

Midtstopperen har tatt nye steg etter at han forlot Molde og landslagskompis Forren i fjor sommer. Hovland nyter stor tillit og har vikariert som kaptein for Nürnberg på nest øverste nivå.

- Er du Norges nye bauta i forsvar?

— Nei, det tror jeg ikke. For å få resultater er man avhengig av at alle gjør jobben, sånn som i de siste kampene.

- Bedre langs bakken

Erling Moe var toppspillerutvikler da Hovland og Forren var stopperpar i Molde i 2012, 2013 og første halvdel av 2014. Han mener duoen kan være bærebjelker i mange år i Norges midtforsvar.

— De har veldig gode relasjonelle ferdigheter og passer godt sammen. Begge har utviklet seg mye siden den gangen. Vegard har jo en saftig venstrefot og er god i duellspillet, mens Even fyller på med fart og en god dose med duellstyrke. Setter vi ferdighetene deres sammen, dekker de behovet for landslaget på en helt utmerket måte.

- Hva du si om Hovlands utvikling etter at han forlot Molde?

— Even tok veldig store steg da han var i Molde. Men siden han dro til Tyskland har han spesielt utviklet spillet på bakken, han har utviklet seg mye i pasningsspillet, svarer Moldes fungerende hovedtrener.

— Vegard og jeg har en god relasjon. Det var litt opp og ned i starten i Molde, men så ble det bedre og bedre. Og det var ikke vanskelig å ta opp igjen samarbeidet da vi fikk muligheten for Norge. Vi har heldigvis ikke glemt det vi gjorde. Vi stoler på hverandre, sier Hovland, som er forsiktig optimist før de to EM-kvalifiseringskampene.

— Om vi holder nullen i de to neste kampen er sjansen for å komme til EM større. Men vi kan ikke ta av. Først må vi slå Malta. Hvis vi ikke gjør jobben der er det et godt stykke til EM likevel.