Styreleder Øystein Neerland har ikke gitt opp håpet om at Ole Gunnar Solskjær forlenger kontrakten, men erkjenner også at han kan forsvinne.

Framtida til Moldes manager virker fortsatt uavklart, Neerland slår fast at klubben ønsker seg en avgjørelse til jul.

– Vi har vært enige om at vi må få en avklaring nå, og seinest i løpet av romjula. Det er viktig for Molde Fotballklubb å få dette på plass, sier styrelederen.

– Har MFK fått noe signal fra Solskjær i den ene eller andre retningen?

– Vi avventer tilbakemelding etter at han har tatt sin beslutning og forholder oss til det.

Løpende kontakt

Neerland forstår mange er spente på hva som skjer med trenersituasjonen i MFK. Han peker samtidig på at Solskjær foreløpig ikke er tapt for klubben.

– Vi har ikke gitt opp håpet om at han blir her. Vi har vært veldig tydelige på at vi ønsker at han skal fortsette som manager i Molde. Det har vært tre intensive sesonger med svært gode resultater. Vi tar gjerne tre år til.

  • Les også:

– Når var det sist kontakt mellom MFK og Solskjær?

– Vi snakker godt med Ole Gunnar. Det er løpende kontakt. Han er i tenkeboksen og skal finne ut hvordan framtida skal se ut, for sin egen del og for dem han har rundt seg. Ole Gunnar må være sikker på neste steg.

– Mange muligheter

Styrelederen ønsker ikke å kommentere om MFK har gitt Solskjær tillatelse til å snakke med West Bromwich eller andre klubber.

– Det blir vanskelig å kommentere alt som skrives. Jeg har ingenting å si om andre klubber før det eventuelt skjer noe konkret.

– Forstår du at Solskjær ønsker å se an sine egne muligheter etter tre år i Molde?

– Han har levert fantastisk bra i Molde, og har tatt med klubben på en helt spesiell reise disse årene. Det er mange muligheter som ligger åpne for Ole Gunnar. Jeg ser på det som helt naturlig at han er aktuell for andre klubber, sier han til Romsdals Budstikke.

Ingenting forandres

Neerland vil ikke svare på om MFK-ledelsen har begynt å vurdere kandidater som kan ta over dersom Solskjær forlater Molde.

– Vi har en god dialog, og begge parter har gjensidig forståelse for den situasjonen som har oppstått.

– Hvordan påvirkes klubben av usikkerheten?

– Man blir påvirket, og for oss handler det om å være konstruktive og forberede hele klubben på en ny og viktig sesong.

– Nike blir ny sponsor, stadion skal bygges ut og Solskjær har hentet mange unge spillere på lange kontrakter. Får det sportslige konsekvenser dersom Solskjær drar nå?

– Vi som styrer MFK jobber som tidligere med ulike prosjekter. Ingen av disse planene endres ut fra hvem som trener laget til enhver tid.

– Kan det få betydning for det økonomiske engasjementet til eierne Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten?

– Vi har ingen signaler som tyder på det, sier Neerland.