Det ble et tett og jevnt oppgjør mellom Chelsea og Arsenal da sistnevnte gjestet Stamford Brigde. Men når spillere som Hazard, Fàbregas og Costa skrudde opp kvalitetsnivået ble det vanskelig for rødtrøyene.

Etter litt Hazard-magi etter 26 minutter fikk hjemmelaget straffe. Samme mannen trillet ballen iskaldt ned i hjørnet til ledelse for Chelsea.

— Det var en vanskelig kamp. De startet bedre enn oss, men Eden (Hazard) ga oss straffe og den første scoringen. Kampen kunne ha blitt avgjort der om det hadde blitt et rødt kort, sa Mourinho etter kampen.

I den andre omgangen var det en annen mann som skulle få vise at flere av de blå kunne vise seg å være iskald. Da Costa fikk servert ballen i bakrom fra Fàbregas svarte han med å ta den ned på brystet og lobbe den elegant i mål til 2-0 og tre poeng for Chelsea.

— Jeg har stor respekt for Arsenal. Jeg vet at jeg ikke ville ha vunnet de tingene jeg har vunnet, hadde det ikke vært for dem. Jeg skjønner fansens reaksjon, og jeg vet de er glad i meg, men på grunn av omstendighetene er det slik. Nå er jeg i en fantastisk klubb, med fantastiske fans og en fantastisk trener. Det er det jeg konsentrerer meg om, sa Cesc Fabregas til Sky Sports etter kampen.

«Ekspert i å mislykkes»

I fjorårets møte mellom disse to lagene på Stamford Bridge ble Arsenal totalt ydmykhet av Chelsea. Blåtrøyene ga seg ikke før stillingen var hele 6-0. Og temperaturen har ikke akkurat vært lav mellom klubbene etter nederlaget. Mourinho betegnet blant annet Wenger en «ekspert i å mislykkes». Men når sesongen var over var det bare Arsenal av de to klubbene som kunne heve et trofé da de vant FA-cupen.

Tidligere denne uken nektet Mourinho å unnskylde seg for utsagnet.

Dyttet på hverandre

Kampen startet i et høyt tempo, men krigen lå lenge på midten mellom lagene. Sjanse kom ikke akkurat på løpende bånd, men man kan merke nervene og tenningen i kampen.

Det var høy også temperatur på sidelinjen. Da Cahill taklet Sanchez stygt rett foran Arsenal benken, gikk Wenger rett bort til Mourinho og dyttet portugiseren.

— Jeg sier absolutt ingenting, sa Wenger etter kampen da han ble spurt om situasjonen.

Men Mourinho var mer snakkesalig:

- Det er to tekniske områder, ikke ett. Han kom over i mitt område. Hvis det var for å gi instruksjoner til en spiller, ville jeg latt det gå. Men det å presse dommeren til å gi rødt kort til en motstander er ikke fair. Jeg synes ikke det viser det bildet av Wenger som en som utøver fair play.

Den første halvtimen var helt uten de store sjansene, utenom da Hazard ved én anledning fikk rettvendt seg.

Iskald Hazard

For etter 26 minutter skulle Hazard få tid og rom til å danse litt med ballen. Da gikk det for fort for Arsenal. Da belgieren kom seg inn i sekstenmeteren til bortelaget måtte Koscielny ty til ulovlige midler.

- Jeg synes dommeren gjorde en god jobb, men Arsenal kunne ha avsluttet kampen med åtte spillere. Koscielny kunne ha blitt tildelt et direkte rødt kort, to gule til Chambers i den første omgangen og et rødt til Welbeck, sa Mourinho

Da pekte dommeren på straffemerket. Hazard tok straffen selv, og visste seg å være iskald som en isbit da han trillet ballen rolig ned i hjørnet.

1-0: Hazard var iskald fra krittmerket. Foto: NTB SCANPIX

Nesten selvmål

Den andre omgangen startet lik som den første. Et tett og jevnt oppgjør

Etter 58 minutter kunne derimot hjemmelaget ha doblet ledelsen. Hazard rundlurte Chambers før han slo et knallhardt innlegg langs bakken. Ballen gikk via Flamini og i stopen og ut.

Arsenal slett med å skape de store sjansene. Chelsea lå kompakte da bortelaget hadde ballen, noe som gjorde det svært vanskelig for rødtrøyene å trenge gjennom.

Costa med nummer ni

Etter at Arsenal i lengre tid hadde forsøkt å trenge gjennom muren til Chelsea fikk hjemmelaget muligheten på kontring. Costa kom seg inn i sekstenmeteren før han sendte ballen videre til Hazard som kom på løp inn i feltet. Han skjøt på direkten, men skuddet gikk rett over mål.

Men mannen med assisten på sjansen skulle noen minutter senere vise at scoringsteften fortsatt er inntakt.

Tidligere Arsenal-spiller Fàbregas sendte en nydelig bakromspasning til spisskollegaen. Han tok den pent ned på brystet før han lobbet den nydelig over Szczesny i Arsenal-målet.

2-0: Diego Costa slutter ikke å score. Ga Chelsea 2-0 med en lekker lobb. Foto: NTB SCANPIX

Med tre poeng og seier ligger Chelsea god plantet på toppen av tabellen med 19 poeng. Seks seire og én uavgjort viser statistikken. Arsenal står med sine 10 poeng, og er nok ikke særlig fornøyd med sin syvendeplass.