Det 15-årige stortalentet Martin Ødegaard har fått mye spalteplass i norske medier den siste tiden. Etter Ødegaards glimrende debut for U21-landslaget mot Portugal torsdag, ville også de tilreisende portugisiske journalistene snakke med Ødegaard.

På engelsk ble Ødegaard spurt om alt fra portugisiske stjernespillere til hvilken av de portugisiske storklubbene han eventuelt ville foretrukket å signere for.

Avisen Record hyller Ødegaard som et «fenomen» etter å ha sett ham i aksjon på Marienlyst.— Hver ballberøring fra Ødegaard mottok applaus, og det var fortjent, for det virket som at gutten gjorde alt bra, skriver avisen.

- Enormt potensial

Portugals U21-landslagssjef Rui Jorge, som spilte i en årrekke for Sporting Lisboa og det portugisiske landslaget, lot seg også imponere av Ødegaard.

— Han har mye kvalitet. Han gjorde en fantastisk første omgang, men prestasjonen hans falt litt i andre omgang, jeg tenkte det var av fysiske grunner. Uansett, han har et enormt potensial, sa Rui Jorge til Record etter kampen.Ødegaard måtte imidlertid skuffe de portugisiske journalistene når spurt om hvem han foretrekker av Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

— Jeg liker Messi mer, jeg foretrekker ham, sa Ødegaard.