IFK GÖTEBORG — ÖREBRO 2-1

Thomas Rogne har hatt noen tunge år i utlandet, men har blomstret siden overgangen til IFK Göteborg. Søndag vant 24-åringen sitt første trofé med den svenske klubben da Örebro ble slått 2-1 i cupfinalen.

Danske Søren Rieks ble den store helten da han scoret det avgjørende målet 13 minutter før full tid i cupfinalen.

Ayanda Nkili hadde gitt Örebro ledelsen etter 23 minutter, noe som sto seg til pause. Etter hvilen slo de blåhvite tilbake, og etter halvspilt omgang utlignet Lasse Vibe.

Dansk avgjørelse

Ti minutter senere ble Rieks matchvinner foran drøye 16.000 tilskuere på Gamla Ullevi.

Rogne har vært glimrende i IFK siden han kom til klubben etter tunge opphold i skotske Celtic og engelske Wigan. Han har hatt fast plass i midtforsvaret etter overgangen, og spilte samtlige 90 minutter mot Örebro.

Tidligere Rosenborg-spiller Mattias Bjärsmyr er kaptein for IFK Göteborg og var den som kunne løfte cuptrofeet i hjembyen.