I fjor var det Los Angeles Kings som ble Mats Zuccarello og New York Rangers´ overmenn. Nordmannen og hans lag hadde spilt seg til finalen i NHL-sluttspillet, et sluttspill de ikke hadde vunnet siden 1994, men fikk juling 4-1 i kamper av laget fra vestkysten.

Nå kan Zuccarello & Co smile, for den historien kan ikke gjenta seg i år. I natt ble det nemlig klart at Los Angeles Kings ikke er kvalifisert for sluttspillet.

I form tross sjeldent tap

Med 3-1-tap for Calgary Flames er avstanden for stor for NHL-vinneren både i 2012 og i 2014, som dermed må begynne å forberede seg til neste sesong allerede i april.

Bedre går det for New York Rangers, som tross tap i natt nå seiler opp blant favorittene til sluttspilltriumf. 0-3 tapet for Ottawa Senators var det første etter fem strake seire.

Før kampen fikk Rangers tildelt Presidents' Trophy som synlig bevis på at de har vært NHLs beste lag i grunnspillet denne sesongen. Mot Ottawa stilte de imidlertid uten fire av sine faste spillere.

Hvilte viktige spillere

Rick Nash, Marc Staal, Kevin Klein og Mats Zuccarello sto alle over for å forberede seg til de viktige sluttspillkampene.

– Det var en viktig seier for dem. Dessverre ble vi noen hakk for svake i dag, sa Rangers-trener Alain Vigneault etter kampen.

For Rangers gjenstår nå én kamp før sluttspillet starter. I skrivende stund ligger New York Rangers an til å møte Pittsburgh Penguins med superstjernen Sidney Crosby i spissen.