Kjetil Siems overgang fra norsk fotball til sjef for den sørafrikanske eliteserien har ikke gått smertefritt.

Nå går en av hans nærmeste medarbeidere, Andrew Dipela, ut i frivillig permisjon etter at han har blitt anklaget for seksuell trakassering av to kvinnelige medarbeidere.

— Jeg er sjokkert

Dipela har jobbet med eliteserien siden 1995. — Jeg nekter for at anklagene mot meg stemmer. Jeg er sjokkert, men tror rettferdigheten vil seire, sier han ifølge den sørafrikanske avisen Citizen.

— Navnet mitt skal ikke trekkes gjennom søla, fortsetter Dipela.

Saken kommer bare en dag etter at en ny sponsoravtale for eliteserien ble undertegnet, så timingen er dårlig for Siem.

I tillegg til denne saken har han også blitt kritisert av Sør-Afrikas landslagssjef, brasilianske Carlos Alberto Parreira, som mener eliteseriens kampoppsett hindrer landslagets fremgang.

Høylydte protester

— Det virker som om ligaen er viktigere enn landslaget, sa han nylig ifølge fotballnettstedet Fotball 365. Da Siem fikk jobben var det også mange protester fra politisk hold, og han måtte vente en god stund på arbeidstillatelse.

— Det var bremsing fra høyt politisk hold som mente at en innfødt sørafrikaner, og ikke en nordmann, burde fått jobben, sa Siem rett etter ansettelsen.

Ifølge Business Day var flere politikere rasende. Butana Komphela, den kontroversielle komitélederen for sport og rekreasjon i den sørafrikanske parlamentet, krevde at både fotballpresidenten og styrelederen i fotballigaen måtte gå som følge av ansettelsen.