Vikings Bjørn Lidèn van Riessen. Foto: Jarle Aasland
Simon Blombäk utlignet til 25-25 i sluttsekundene. Foto: Jarle Aasland

STAVANGER (Aftenbladet): Viking vant 29-28 mot Bodø i serieåpningen 6. september. Etter det har laget tapt 11 kamper i eliteserien, og sto med minus to poeng før møtet med Stord.

Det ga «bare» ett poeng, slik at gjestene nå har tre poeng og Viking minus ett etter 13 serierunder. Det betyr at Vikings opptreden i eliten trolig slutter etter denne sesongen, selv om spillerne ennå ikke vil gi helt opp.

— Akkurat nå føles det som vi tapte ett poeng, selv om det var Stord som ledet til sekunder gjensto. Vi brente to klare scoringssjanser de siste minuttene, som burde gitt oss seieren. Men samtidig, etter så mange tap på rad trengte vi spillere en oppmuntring, sier toppscorer Erik Rafoss til Aftenbladet.

Han noterte seg for 11 mål, men det var likevel bommen i sluttminuttene som ergret.

— Ja, det er den jeg tenker på nå. Jeg synes vi burde avgjort kampen etter å ha hentet inn Stord. Så må vi erkjenne at vi var svake før pause. Det er tredje gang på rad vi ikke er klare når dommerne blåser.

Trener Gunnar Blombäck innrømmer at han ga laget en overhaling i pausen.

— Vi må i alle fall klare å krige. Det kom seg heldigvis i andre omgang, og jeg sa nettopp til guttene at ett poeng tross at er bedre enn null i vår situasjonen. Selv om tabellsituasjonen ikke er lys, kan vi ikke gi opp. Det finnes fortsatt sjanser til å hente inn Stord (3 poeng) og Drammen (6 poeng). Det kan bli nok med 10 poeng for å ha to lag bak seg, tror Blombäck.

De to nederste lagene rykker rett ned, det tredje siste spiller kvalifisering. For Viking gjenstår ni serierunder.

Svakt før pause

Første omgang var begredelig fra Vikings side. Stord var et lag de mørkeblå så absolutt burde vært på talefot med, men bare på 2-2 og 3-3 i kampens start var hjemmelaget med på notene.

Ikke uventet ble Gøran Søgard Johannessen passet ekstra godt på, og da var det ingen som sto fram som en lederskikkelse i Vikings offensive spill.

Avslutningene var for svake, det ble gjort mange feil og det bredte seg en feighet. Dermed fikk Stord føre kampen på sine premisser. Gjestene ledet med tre, fire og fem mål hele den første omgangen og kunne gå til pausehvile med en føring på tre mål, 14-11. En «hårføner» av trener Gunnar Blombäck i pausen gjorde tydeligvis godt, før da ti minutter av den andre omgangen var spilt var Viking a jour. Gøran Sørgard Johannessen tok ansvar og knallet inn utlikningen til 16-16 etter at Marius Ferkingstad hadde misbrukt to åpne og gedigne utlikningssjanser i minuttene før.

Så fulgte lagene hverandre tett de neste ti minuttene, til 20-20, da Stord igjen tilrev seg en to måls ledelse. Men Viking nektet å gi seg, hentet opp forspranget på 22-22 gjenerobret ledelsen på 24-23 med drøyt fire minutter igjen å spille.

Thrillerslutt

Slutten ble en thriller, der målvakt Giorgio Jancevski spilte meget bra i Viking-målet, men i angrep klarte ikke hjemmelaget å lage det avgjørende målet. I stedet tok Stord ledelsen i sluttsekundene, da Jeppe Krogh Simonsen kriget 24-25 da 20 sekunder gjensto.

Viking hadde ballen de siste 18 sekundene, og tre sekunder før slutt fastsatte Simon Blombäck sluttresultatet til 25-25. Eliteserien håndball menn onsdag, 13. runde:

Viking – Stord 25-25, Kolstad – Elverum 20-27, Drammen – Bækkelaget 35-25, FyllingenBergen – Bodø 30-22, ØIF Arendal – Halden 25-26. Spilt tirsdag: Haslum – Runar Sandefjord 29-27.