England stanget og stanget, men manglet kreativiteten til å trenge gjennom en estisk forsvarsmur. Men da Raheem Sterling skaffet frispark, benyttet Wayne Rooney muligheten til å bli matchvinner — via stangen.

Samtidig som fulltreffere betød 1-0 og tre poeng i Tallinn, er Rooney et skritt nærmere Bobby Charltons målrekord for England. Det skiller nå seks mål mellom den tidligere og den nåværende Manchester United-profilen. Rooney er på 4. plass på listen med sine 43, Charlton er bokført med 49. ## Sjansefattig

Men i sin 99. landskamp kunne 28-åringen og de engelske storfavorittene fått en sjokkstart. Allerede før minuttet var gått utnyttet hjemmelaget en feil av Aston Villa-spiller Fabian Delph, og selv om det kunne blitt blåst frispark, fikk estlenderne fortsette. Sergei Zenjov tok med seg ballen i 16-meteren - og fyrte løs. Men traff kun nettveggen da han forsøkte å plassere ballen i korthjørnet bak Joe Hart.

Som derfra og ut fikk som ventet lite å gjøre i Tallinn. For selv om Estland forsvarte seg bra, ble de i overkant lave til å kunne utnytte engelsk pasningsslurv. Men da England fikk fart i både kula og synkronisert løpene, ble det farlig. Etter kvarteret kunne Wayne Rooney sendt England i føringen etter en fantastisk chip-pasning fra Jack Wilshere, men kapteinen klarte ikke å treffe målet på volleyen.

Det var stort sett det eneste som skjedde av farligheter i en 1. omgang der England hadde 76% ballinnehav mot en forsvarssmur ledet av tidligere Vålerenga-spiller Ragnar Klavan.

Stoppet en overgang - med gult kort fra før

Dermed ble det meget dramatisk da Estland-kapteinen måtte forlate banen etter tre minutter av den andre omgangen. For etter å ha havnet i dommerens bok for en takling på Danny Welbeck etter en halvtime, var det ikke spesielt smart å rive ned Fabian Delph på en sjelden England-kontring. Det gjorde at Estland ikke bare mistet sin kaptein og kanskje beste spiller fra 1. omgang - men laget måtte spille de siste 42 minuttene med ti mann.

På det påfølgende frisparket traff Rooney en av de øverste radene på tribunen, men hadde da skutt seg inn til senere i omgangen.

Sterling frisk - Rooney viste vei

For da Estland viste seg som vanskelige å bryte ned søkte Roy Hodgson litt mer kreativitet, og satte inn Raheem Sterling. Liverpool-spilleren som overraskende ble vraket fra start, var med på å få opp tempo i England-angrepet, så høyt at Estland-forsvaret felte ham like utenfor sekstenmeteren etter 72 minutter.

I hovedrollen: Wayne Rooney. Landslagskapteinen skrudde ballen over muren, og selv om Sergei Pareiko i Estland-målet fikk begge hendene på ballen, klarte han kun å skyve ballen i mål via stolpen.

Dermed et England-lag som kanskje begynte å tenke på tunge overskriftene i hjemlandet, en hjelpende hånd i Tallinn. England fortsatte dominansen i banespillet, uten å skape det helt store. Rooney burde satt sitt andre på slutten, men klarte ikke å sette inn sitt 44. landslagsmål da han prøvde å chippe ballen over keeper, like etter at han forsøkte seg på en akrobatisk volley.

— Det lå litt frustrasjon i luften. Alle var klar over at når du spiller bra, må du sette minst en sjanse. Heldigvis gjorde vi det i annen omgang, sa England-manager Roy Hodgson etter kampen.

— Det var et bra frispark av Wayne, men det var en frustrerende kveld for ham, sa Hodgson.