Zorya Luhansk — Molde: 1-1

Sander Svendsen ble Moldes redningsmann mot ukrainske Zorya Luhansk. I det 88. minutt reddet han Molde fra et bekmørkt resultat, til et strålende utgangspunkt for returoppgjøret på Aker stadion. Der trenger Molde bare 0-0 for å ta seg videre i Europaliga-kvalifiseringen.

— Et godt resultat på bortebane. Målet vi får er selvsagt veldig viktig. Jeg føler vi gjorde alt riktig i 1. omgang, og spilte strålende fram til målet til Zorya. Etter det blir vi utålmodige, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud til Rbnett.

Fysisk kamp

Det var ikke fotballkunst som ble vist når kampen mellom Molde og Zorya Luhansk ble sparket i gang. På forhånd var det varslet at Molde kom til å møte et fysisk lag og det ble tydelig helt fra start.

Molde-laget ble presset hardt og pasningene kom ofte litt for sent eller var litt for upresise. Begge de to lagene slet med å få på plass sitt spill og ble tvunget til å slå lange baller opp mot spissene. Chima fikk en travel førsteomgang på topp for Molde og måtte gang på gang kjempe med store Zorya-forsvarere mens han ventet på forsterkninger.

Det ble lite av sjanser i den første omgangen, men den største kom allerede i det 15. minutt. Et frispark ble spilt til Agnaldo som fikk lagt inn mot Chima på bakerste stolpe. Chima fikk hodet på ballen, men uheldigvis gikk avslutningen til side for mål.

Best i andreomgang

Molde startet andreomgangen best. Molde fikk etablert forsvarsspillet sitt i andreomgang og vant ballen kjapt tilbake hver gang den var i Zorya-ben. Dermed fikk laget også på plass et godt press, bare noen minutter ut i omgangen var Pape Diouf centimeter fra å sette ballen mellom bena på Zorya-keeper Krševan Santini. Med unntak av den sjansen var imidlertid Molde ble litt for upresise i det siste leddet og det ble bare nesten gang på gang.

Etter 62 minutter var Molde uheldige og Zorya tok ledelsen mot spillets gang. Molde mister ballen mens de er i ubalanse og ballen havner i Zorya-kaptein Nikita Kamenyukas ben. Han tar et steg til venstre og smeller til fra distanse. Ballen går rett i mål.

Reddet i siste time

Etter scoringen får Zorya en ny gnist og er mer med i kampen. Molde fikk fortsette å presse, men Zorya ble farlige på overgangene imot. Molde slet fortsatt med upresise pasninger i angrepsspillet og slet med å skape sjanser.

De siste minuttene ble spennende og Molde fikk det travelt. Gang på gang rotet de bort ballen med upresist spill og laget måtte vente helt til det 88. minutt før ballen satt i mål. Molde fikk ballen inn i Zoryas 16 meter og etter lang kriging om ballen havnet den hos Sander Svendsen. 16-åringen sparket ballen i mål i sin andre europacupkamp noensinne og reddet Molde.

Molde måtte holde unna i noen kaotiske sluttminutter etter scoringen, men holdt unna og kan gå til hjemmekampen på Aker stadion med et godt utgangspunkt. Der trenger Molde bare 0-0 for å gå videre.

Zorja Lugansk (Ukraina) – Molde 1-1 (0-0)

Mål: 1-0 Nikita Kamenjuka (62), 1-1 Sander Svendsen (89).

Dommer: Harald Lechner, Østerrike.

Gult kort: Pavlo Khudzik, Zorja, Joona Toivio, Daniel Chima Chikwu, Molde.

Molde (4-4-2): Ørjan Håskjold Nyland – Ruben Gabrielsen, Vegard Forren, Joona Toivio, Per Egil Flo – Mohamed Elyounoussi, Daniel Berg Hestad, Harmeet Singh, Pape Paté Diouf (Sander Svendsen fra 68.) – Daniel Chima Chukwu (Tommy Høiland fra 75.), Agnaldo (Martin Linnes fra 84.).