Celtic-Legia 0-2, 1–6 sammenlagt

— Det er bare å si at over de to kampene, så var Legia bedre enn oss. Vi startet greit, la press på dem, men skapte ingenting og så slapp vi inn et tidlig mål. Da ville det selvfølgelig bli vanskelig, sa Ronny Deila etter kveldens kamp ifølge Celtics offisielle Twitter-konto.

— Jeg vet jeg har en stor jobb og oppgave foran meg. Jeg aksepterer at i kveld var ikke nivået som det skal være, og vi må jobbe med det, sa han videre.

For Henning Berg lever håpet om spill i verdens gjeveste klubbturnering videre. Nå venter playoff for hans polske klubb etter 6-1-seier over Celtic over to kamper.

Etter 2-0-tapet for Legia Warszawa, går Celtic inn i siste kvalifiseringsrunde til Europa League. Det er siste mulighet for spill i Europa for Deila & co. denne sesongen.

— Vi spilte for mye bakover og sidelengs og det gikk for sakte. Det var ikke nok bevegelse foran ballen. Vi skal jobbe med dette hver dag. Vi må opp med tempoet om vi skal prestere i Europa, sier Deila.

Celtic-spillerne støtter sjefen i at Legia var bedre enn dem.

— Vi var ikke gode nok i de to kampene sett under ett. Legia var det klart beste laget. Vi skapte ikke nok sjanser og vi stanset ikke dem fra å score og det fungerer aldri bra, sa midtbanespilleren Charlie Mulgrew.

— Vi må jobbe mer med manageren og da får han gjennomslag for sine ideer. Vi responderer bra på dem, men det er ennå tidlig, sa Mulgrew.

SLITER I EUROPA: Mikael Lustig og Celtic i aksjon mot Legia Warszawa på hjemmebane - i Edinburgh. Foto: AP Photo/PA, Jeff Holmes/NTB scanpix

— De ga oss aldri noe rom bak eller foran backfireren sin, og det er der vi liker å spille, sukket Mulgrew.- De forsvarte seg bra, men vi kan bedre og vi burde hatt bedre bevegelse, konstaterte han.

Klart utgangspunkt

Utgangspunktet før kampen var glassklart. Legia vant 4–1 i Polen forrige uke, og hadde dette i sin hule hånd. Celtic måtte vinne enten 3–0 (videre på bortemål), eller score tilstrekkelig nok med mål for å holde Henning bergs lag unna hvis de skulle score i Skottland. Og det gjorde de. Men det gjorde ikke Celtic.

Etter 36 minutters spill løp 21-åringen Michal Zyro inn 0-1, og en dresskledd Henning Berg kunne slippe jubelen løs. Ved siden av på sidelinjen sto Ronny Deila i sitt treningstøy og deppet.

Deilas menn ble pepet av banen til pause, og i Skottland var nok mange allerede godt i gang med sine gravøl.

Ettersom Celtic Park, som er Celtics hjemmebane, ikke er klar til bruk etter å ha vært arena for Samveldelekene nylig, ble onsdagens returkamp spilt på Murrayfield i Edinburgh. Kampen ble ikke sendt på TV ettersom klubben fryktet tomme tribuner hvis folk heller kunne sitte på puben og se på.

Men det var likevel bra med publikum innenfor portene. Og de fikk se Ronny Deilas Celtic ta avspark med Stefan Johansen fra start og Jo Inge Berget på benken.

Celtic kom til kort

Celtic tok tak i kampen umiddelbart, og fosset i angrep. Men uten å skape det helt store. Laget hadde ballen og initiativet i 1. omgang. Men det var gjestene som scoret. 2. omgang ble i det store og det hele lik som 1. omgang. Med ballinnehav til hjemmelaget, uten at sjansene ble omsatt til scoringer.

I stedet scoret Legia igjen. Michal Kucharczyk la på til 2–0 etter en times spill, og kampen var over.

Dermed er det Legia Warszawa og Henning Berg som er klare for playoff til Champions League, mens Celtic går inn i siste kvalifiseringsrunde til Europa League.

Mesterligaen fotball menn tirsdag, 3. kvalifiseringsrunde 2. kamp:

Zenit St. Petersburg (Russland) – AEL Limassol (Kypros) 3-0 (sammenlagt 3-1), APOEL (Kypros) – HJK (Finland) 2-0 (sammenlagt 4-2), Malmö (Sverige) – Sparta Praha (Tsjekkia) 2-0 (sammenlagt 4-4, Malmö videre på bortemål), Sheriff Tiraspol (Moldova) – Slovan Bratislava (Slovakia) 0-0 (sammenlagt 1-2), Steaua Bucuresti (Romania) – Aktobe (Kasakhstan) 2-1 (sammenlagt 4-3), Besiktas (Tyrkia) – Feyenoord (Nederland) 3-1 (sammenlagt 5-2), FC København (Danmark) – Dnipro (Ukraina) 2-0 (sammenlagt 2-0), Salzburg (Østerrike) – Qarabag (Aserbajdsjan) 2-0 (sammenlagt 3-2), Celtic (Skottland) – Legia Warszawa (Polen) 0-2 (sammenlagt 1-6), Dinamo Zagreb (Kroatia) – AaB (Danmark) 0-2 (sammenlagt 1-2), Partizan Beograd (Serbia) – Ludogorets Razgrad (Bulgaria) 2-2 (sammenlagt 2-2, Ludogorets videre på bortemål).

Spilt tirsdag: BATE Borisov (Hviterussland) – Debrecen (Ungarn) 3-1 (sammenlagt 3-2), Lille (Frankrike) – Grasshoppers (Sveits) 1-1 (sammenlagt 3-1), Maccabi Tel Aviv (Israel) – Maribor (Slovenia) 2-2 (sammenlagt 2-3, i Larnaka, Kypros), Panathinaikos (Hellas) – Standard Liège (Belgia) 1-2 (sammenlagt 1-2).

Trekningen av 4. runde foregår fredag.