MANCHESTER UNITED — BURNLEY 3-1

Manchester United gjorde ingen stor kamp, men tok en viktig seier hjemme mot nedrykkstruede Burnley onsdag kveld. Innbytter Chris Smalling scoret to og Robin van Persie ett for hjemmelaget på Old Trafford.

Smallling var den som stjal det meste av oppmerksomheten etter det som var en nokså svak forestilling av Manchester United. Forsvarsspilleren kom inn tidlig for en skadet Phil Jones og scoret med sin første berøring i kampen. Smalling headet også United til den viktige 2-1-ledelsen laget tok med seg inn til pause.

Slik var kampen minutt for minutt

— Jeg forventet ikke dette. Scoring på min første touch, jeg var heldig der, sa en smilende Smalling i intervjuet vist på TV 2 etter kampen.

SJEF: Louis van Gaal tar sin plass før kampen mot Burnley. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB scanpix

Seieren betyr at Louis van Gaals mannskap har grepet om tredjeplassen i Premier League og holder Southampton, Arsenal, Tottenham og Liverpool bak seg i kampen om en mesterligaplass.— Jeg likte ikke prestasjonene våre i dag. Selvfølgelig har vi vunnet, og resultatet er flott, men i dag kan du ikke si at det var framgang. Jeg vil ha utvikling i hver kamp, sa van Gaal ifølge NTB.

— Vi spilte ikke bra i første omgang, men var mye bedre andre omgang. Vi har en god rekke kamper nå, hvor vi klarer å ta seire selv om vi ikke spiller bra, sier Smalling.

I tillegg til tapet av Jones, måtte Daley Blind forlate banen etter å ha fått et kutt i hodet, så det var en dyrekjøpt seier for United.

— Blind hadde hodeverk og er kanskje bedre i morgen. Jeg tror ikke han mister neste kamp. For Jones frykter jeg, men jeg vet ikke. Vi må vente og se i morgen, sa van Gaal.

Serieleder Chelsea slo Everton hjemme med et mål like før slutt, mens Uniteds erkerival City banket Stoke på bortebane. De to lagene virker utilnærmelige helt i toppen.

Smalling i begge ender

Manager van Gaal ble tvunget til å gjøre et tidlig bytte, da Phil Jones tråkket over etter en Burnley-corner etter snaue fem minutters spill. Chris Smalling kom inn for Jones, noe som skulle vise seg som et svært lykkelig skifte.

Direkte fra innhoppet headet Smalling inn ledermålet for United. Det kom etter corner for hjemmelaget, ballen gikk litt frem og tilbake i feltet, før Smalling fikk en fin bue på ballen og den gikk over tidligere United-spiller Tom Heaton i Burnley-buret.

Men bunnlaget Burnley fornektet seg ikke. Etter en meget tung start på årets Premier League, har laget imponert mot flere storlag den siste tiden, og bare fem minutter etterpå var Sean Dyches mannskap ajour. Storscorer Danny Ings stupte inn utligningen på vakkert vis etter et perfekt innlegg fra høyre. Chris Smalling kom i fokus igjen, da det var han som mistet markeringen inne i United-feltet.

Smalling nok en gang

Burnley fikk nok økt selvtillit etter sin scoring og dominerte i store deler av første omgang. Manchester United imponerte ingen før pause, men kunne likevel gå inn til hvilen med ledelse. På overtid i første omgang var Chris Smalling nok en gang høyest i feltet og headet inn 2-1 for hjemmelaget etter et vakkert innlegg fra Ángel Di María.

TIL VÆRS: Chris Smalling rager høyest og header inn 2-1-ledelse til Manchester United like før pause. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB scanpix

Etter pause så det ut til at United-mannskapet hadde fått klar beskjed om å skjerpe seg noen hakk. Hjemmelaget dominerte banespillet i større grad, men andre omgang ble noe oppstykket og var preget av mange feil fra begge lag.Burnley hadde ikke samme kvalitet over sitt spill som før pause, og bortelaget klarte aldri å true United-forsvaret og keeper David de Gea nevneverdig.

Ti minutter før full tid kom da også nådestøtet. Scott Arfield ga bort ballen, Di María fikk fritt leide mot Burnley-målet, men ble felt av samme Arfield inne i feltet. Dommer Kevin Friend pekte resolutt på straffemerket, og Robin van Persie satte sikkert inn 3-1. ## Har grepet om tredjeplassen

Manchester United imponerte ikke mange, men Louis van Gaals mannskap har uansett et slags grep om tredjeplassen i Premier League. Utfordrer Southampton avga poeng hjemme mot West Ham, og United går forbi med sine 47 poeng mot Southamptons 46. Arsenal, Tottenham og Liverpool følger deretter med henholdsvis 45, 43 og 42 poeng etter 25 spilte kamper.

Burnley blir liggende nest sist med sine 21 poeng, men det er like tett i bunnstriden som i kampen om mesterligaplassene. Leicester på bunnen har kun 17 poeng, men for Burnley er det bare tre poeng opp til Sunderland på 15. plass.

— Opptredenen, energien og organiseringen, alt ble vist i kveld, men vi må gjøre prestasjoner til seirer, sa Burnley-manager Sean Dyche.

Agüero med sine første mål i 2015

Manchester City-spiss Sergio Agüero har slitt med å finne formen etter skadeoppholdet i desember. I 4-1-seieren borte mot Stoke var han tilbake i gammelt slag.

Først tok Agüero med seg ballen fram mot 16-meteren og dro av to spillere før han sendte ballen i motsatt hjørne fra 14 meter etter 37 minutter.

Fem minutter senere slo Stoke tilbake. Peter Crouch tok en ball fint ned og ga den videre til Marko Arnautovic, som slo tilbake et innlegg på spissens pannebrask. 1-1 til pause på Britannia.

I annen omgang ble City for sterke. Ti minutter ut i annen omgang headet James Milner vakkert inn 2-1 til gjestene.

TILBAKE I FORM: Sergio Agüero feirer mot Stoke. Ryggen på lagkamerat Samir Nasri til høyre. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB scanpix

20 minutter før slutt dro David Silva seg forbi Geoff Cameron, men amerikaneren holdt teknikeren igjen og lagde straffe. Den ekspederte Agüero i mål. Han scoret sitt annet mål for kampen og sitt 16. i årets sesong.Seks minutter senere fastsatte Nasri resultatet til 4-1 for gjestene etter et herlig soloraid og en flott avslutning.

Engelsk eliteserie fotball onsdag, 25. runde:

**Chelsea – Everton 1-0 (0-0)

Mål:** 1-0 Willian (89).

41.592 tilskuere.

Rødt kort: Gareth Barry (88), Everton.

**Crystal Palace – Newcastle 1-1 (0-1)

Mål:** 0-1 Papiss Cissé (42), 1-1 Fraizer Campbell (71).

25.118 tilskuere.

Brede Hangeland spilte hele kampen for Crystal Palace.

**Manchester U. – Burnley 3-1 (2-1)

Mål:** 1-0 Chris Smalling (6), 1-1 Danny Ings (12), 2-1 Smalling (45), 3-1 Robin van Persie (str. 82).

75.356 tilskuere.

Southampton – West Ham 0-0 31.241 tilskuere.

Rødt kort: Adrian (61), West Ham.

**Stoke – Manchester C. 1-4 (1-1)

Mål:** 0-1 Sergio Agüero (33), 1-1 Peter Crouch (38), 1-2 James Milner (55), 1-3 Agüero (str. 70), 1-4 Samir Nasri (76).