SANDNES (Aftenbladet): - Jeg vet hvor gode opplevelser cupen kan gi en fotballspiller, og har veldig lyst til at også mine gutter skal få en bit av dette eventyret, sier Sæternes til Aftenbladet. Han ble selv cupmester for Club Brugge i Belgia og Brann i 2004 og Vålerenga i 2008 (spilte ikke finalen), og har ikke lagt skjul på at Sandnes Ulf ambisjoner i NM bør være mer enn å delta.

Svart kapittel

For det er ikke til å stikke under en stol at nettopp cupen er et svart kapittel i Sandnes Ulfs historie. Klubben, som ble stiftet som Sportsklubben Ulf i 1911, har aldri vært lenger enn 4. runde i norgesmesterskapet. Og også det hører til sjeldenhetene. Det skjedde i 1949, 1952, 1961, 1963 og siste gang så langt tilbake som i 1968. To av de tre siste årene (2014 og 2012) er Sandnes Ulf slått ut i 1. runde.

— I år har vi faktisk litt ambisjoner i cupen. Målsettingen er å komme forbi tredje runde, sier Kenneth Sola til Aftenbladet.

29-åringen er inne i sin sjette sesong i lyseblått, og har aldri kommet lenger enn runde tre.

— Vi er kort og godt helt ræva dårlige i cupen, uten at jeg kan gi deg noen god forklaring på hvorfor, sier Sola.

Ikke lenger bekmørkt

Onsdag kveld er han med stor sannsynligvis en del av midtforsvaret til Sandnes Ulf, når laget møter hardtsatsende Arendal Fotball på Bjønnes stadion i Arendal.

Fotballen i Aust-Agder har lenge utgjort et mørkt fastland i fotball-Norge, men de siste årene har det blitt fart i lagidrettene. ØIF Arendal vant både cupen og eliteserien i håndball denne sesongen, Jerv-Grimstad er tilbake i fotballens 1. divisjon og Arendal Fotball har ambisjoner om det samme på litt sikt. Mens redersønnen Knut Ugland har spyttet inn millioner i Jerv, har Jan Sigurd Otterlei, eieren av industrigruppen Otterlei med over 1000 ansatte, trådt til som støttespiller for Arendal og sponser klubben med flere millioner i året.

Det har gjort at klubben har kunnet hente Knut Tørum som trener, en mann med tidligere hovedtreneransvar i Moss, Rosenborg og Start. Før denne sesongen forsterket Arendal laget med spissen Wilhem Pepa, storebror av tidligere Sandnes Ulf-spiller Avni Pepa og de solide midtstopperne Sven Fredrik Stray og Kai Risholt. De to sistnevnte har begge spilt for Bryne i løpet av karrieren.

Ny kamp lørdag

— Vi vet at Arendal har et godt lag, og tar du ikke klubber fra 2. divisjon på alvor ryker du rett ut av cupen. Mitt håp for Sandnes Ulf er nemlig å komme så langt som mulig i NM. Her ligger det store opplevelser. Men for å klare det ligger gode og seriøse prestasjoner i bunn. I tillegg må du ha litt flaks med oppsettet, sier Sandnes-trener Bengt Sæternes til Aftenbladet.

Laget busser til Arendal onsdag morgen, er tilbake over midnatt og skal allerede fredag reise til Bergen, der Brann venter på Brann stadion lørdag.

— Programmet er utrolig hektisk, med to kamper i uka. Men spillerne liker å ha det slik. Det er jo dette vi trener for. Og så langt har vi sluppet unna tap i serien og alvorlige skader, sier Sæternes, som sannsynligvis stiller med dette laget mot Arendal:

Hannes Halldorsson - Vegard Skjørestad, Nicolai Geertsen, Kenneth Sola, Trond Erik Bertelsen - Paul Torres, Anel Raskaj, Malaury Martin, Ole Kr. Langås, Erik Tønne - Pontus Engblom.

Derek Decamps, Aksel Berget Skjølsvik og Tonny Brochmann er med i troppen.

FAKTA:

Sandnes Ulf i cupen

2014: Utslått av Sola i 1. runde

2013: Utslått av Fløy i 2. runde

2012: Utslått av Staal i 1. runde.

2011: Utslått av Viking i 3. runde.

2010: Utslått av Start i 3. runde.

2009: Utslått av SIF i 2. runde.

2008: Utslått av Haugesund i 3. runde.

2007: Utslått av Randaberg i 1. runde.

2006: Utslått av Fløy i 1. runde

2005: Utslått av Bryne i 2. runde.

2004: Utslått av Vard i 2. runde.