Basel/Molde: Manageren og resten av støtteapparat og spillere spaserte seg en tur i sola i Basel torsdag formiddag. Eventuelle vonde tanker etter 1-1-oppgjøret mot Basel skulle ut av kroppen, og da charterfly TF 989 lettet fra Basel-Mulhouse med retning Årø, Molde like etter klokka 15 var tankene for lengst rettet mot AaFK kommende helg.

For Solskjær er vant til å riste av seg én kamp for å så se fram mot neste.

Slike kamper legger jeg egentlig ganske kjapt bak meg, for resultatet kan du ikke gjøre noe med. Men vi kan bygge videre på det vi har gjort i de to kampene mot Basel. Vi har vært helt «outstanding». Kampene viser at det vi holder på med er riktig og at vi er på rett veg. Når man er en ung trener - som meg - som ikke har hatt ansvaret for et lag i en slik type kamp før, og da ser hvor nærme vi er med et lag som vi for seks måneder siden ikke trodde var det vi kom til å stille med, så viser det litt av bredden og kvaliteten i stallen , sier Solskjær.

For da Solskjær så frem mot europacupen tidligere i vår, hadde han nok sett for seg at både Emanuel Ekpo, Magnus Wolff Eikrem, Knut Olav Rindarøy, Even Hovland og Davy Claude Angan var spillere som skulle avslutte kampen i Basel.

- Koste meg virkelig

Men skader og karantene har gjort sitt til at Solskjær og de andre i støtteapparatet har måtte støtte seg på andre spillere og løsninger – uten at det så ut til å forringe kvaliteten på laget altfor mye i Sveits.

— I fotball kan man ikke tenke "hva om" ditt eller datt. Vi må være fornøyde med å få bekreftet at vi ikke er langt unna nivået som kreves for å lykkes.

- Hvordan var kvelden din?

— Jeg koste meg virkelig. Vi måtte ta noen valg på benken, gjøre noen bytter, tenke raskt. Hele kvelden er en opplevelse som jeg kommer til å lære mye av, sier Solskjær.

Håper på gruppespill

Han ser nå frem mot trekninga av neste motstander i siste hinder på veien for å komme inn i Europa League.

— Realistisk sett så er det gruppespillet i Europa League vi har håpet på, og der har vi fortsatt en kjempesjanse til å kvalifisere oss inn. Vi har gjort det bra mot Basel, og nå kan vi være heldige og trekke et lag som ikke er like gode som dem, sier Solskjær.

Som nå gleder seg til å møte Kjetil Rekdal og AaFK i Ålesund søndag kveld.

— Vi kunne ikke fått en større kamp enn et lokaloppgjør nå. Vi slipper å bygge opp spillerne igjen til den kampen, for det greier de selv - de vet hvor viktig disse kampene er, sier manageren.

Han er på ingen måte overrasket over at MFK hadde Basel i kne på St. Jakob-Park.

Jeg har sagt hele tiden at jeg har troa på spillerne. Jeg stoler på dem. Vi har vist hele sesongen at vi er blitt bedre og bedre. Det blir gjort færre og færre "juniorfeil", og spillerne står frem og viser at de hører hjemme på dette nivået , sier han.

God prestasjon

Solskjær rangerer de første 45 minuttene mot Basel som de beste MFK har spilt under hans ledelse.

— Tatt motstanderen i betraktning så er førsteomgangen det beste vi har levert både taktisk, teknisk, mentalt og med tanke på disiplin. Da var vi gode. Men så var vi dårlige fra 50 til 75 og da var det spillere som ikke aksepterte ansvaret med å ha ballen, sier Solskjær som nå ønsker seg overkommelig motstand i neste europacupdobbel.

— Trekninga avgjør mye. Se på Åge (Hareide) og Helsingborg. Han gikk fra å få sparken i Viking til å være garantert gruppespill i enten Champions League eller Europa League etter å ha trukket polsk motstand. Vi håper også å få en overkommelig motstander.

- Som Liverpool?

— Som Liverpool.