Celtics keeperstjerne vet hva Rosenborg-spillerne opplever: – Det kan samle laget

Craig Gordon minnes hva som skjedde i hans gamle klubb.

Publisert: Publisert:

Gordon har vært førstekeeper i Celtic i flere år, og har erfaring fra upopulære trenersparkinger fra tiden i Hearts. Foto: RUSSELL CHEYNE / X02429

  • Øystein Jorem
Denne artikkelen er over to år gammel

I kveld går Celtic og keeper Craig Gordon ut på gressmatten mot et Rosenborg-lag som har opplevd en turbulent uke. Etter avansementet mot Valur sist onsdag, fikk trenerne Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun uventet sparken.

Sparkingen har skapt engasjement i Trøndelag, og selv RBK-spillerne sa i en pressemelding av de var «monumentalt uenig» i avgjørelsen til RBK-styret, og ba klubben gjeninnsette trenerduoen.

Les også

Rosenborg slipper å møte Celtics stjernespiss: – Det er helt klart en fordel for oss

– Kan samle laget

Men Gordon mener at Celtic ikke må tro at Rosenborg blir en lettere motstander på grunn av kaoset i etterkant av trenersparkingen. For 12 år siden opplevde han selv som spiller i den skotske klubben Heart at en populær trener fikk sparken. Han var en av spillerne som gikk ut og kritiserte sparkingen i media.

– En slik hendelse kan samle laget. Husk hva Hearts klarte den sesongen, de vant cupen og kom på andreplass i ligaen. Spillerne kjempet sammen, om det var mot den nye manageren eller styret. Vi lyktes selv om det skjedde mye utenfor banen, så jeg tror ikke vi skal bry oss så mye om det, sier Gordon, ifølge Daily Record.

Craig Gordon var lagkamerat med Nicklas Bendtner i Sunderland. Foto: NTB SCANPIX

Les også

Lustig måtte kansellere ferien for å hjelpe Celtic i skadekrise

Han tror at Celtic vil få en tøff kamp, uansett hva som skjer i trondheimsklubben.

– Trenere kommer og går, og spillerne må gjøre jobben, uansett hvem som er sjef. Jeg tror ikke det kommer til å påvirke RBK-spillerne, sier han til Daily Record.

Skryter av Bendtner

Keeperen har tidligere vært lagkamerat med Nicklas Bendtner i Sunderland, og frykter den høye dansken.

– Om han har dagen, kan han knuse alle. Han er en fantastisk spiller. Når han har dagen, har jeg sett kan knuse gode Premier League-lag alene, sier Gordon til Daily Record.

Les også

Ajer varsler skjerpet Celtic mot RBK: – Jeg kjenner Rosenborg godt

De to lagene møttes også i kvalifiseringen til Champions League i fjor, og da var det Celtic som trakk det lengste strået etter to svært tette kamper. Vinneren av oppgjøret går videre til tredje kvalifiseringsrunde til den gjeveste turneringen, hvor de greske seriemesterne AEK Athen venter.

Taperen møter irske Cork City i den tredje kvalifiseringsrunden til Europa League i begynnelsen av august.

Kampen spilles på Celtic Park klokken 20.45 onsdag kveld.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Celtic FC
  2. Rosenborg BK
  3. Kåre Ingebrigtsen
  4. Erik Hoftun