Aftenbladets jubileumsfeiring: Oilers-profiler forteller om veien tilbake til toppen

Oilers er et moderne norsk idrettseventyr. På rekordtid har klubben tatt posisjonen som størst i Norge. Tore Christiansen og Christian Dahl-Andersen forteller om reisen fra bedriftslag til europacup – og om veien videre.

Christian Dahl-Andersen og Tore Christiansen feiret sammen på isen etter det første NM-gullet i 2010. Lørdag ettermiddag forteller de om veien til toppen – og utfordringene som venter – når Aftenbladet inviterer til jubileumsfeiring i Stavanger sentrum. Foto: Lars Idar Waage

Publisert:

Hvorfor valgte Tore Christiansen å satse på Oilers? Hvor nære var han å gi opp prosjektet før DNB Arena ble bygget? Hvordan har Oilers vunnet publikum? Hva har vært hovedårsakene bak suksessen som ga åtte strake NM-finaler mellom 2010 og 2017? Hva lærte klubben av nedturen forrige sesong? Hvilke forventninger er det lov til å ha før årets sesong starter i neste uke? Hvordan skal Oilers ta tilbake tronen fra Storhamar?

LES OGSÅ: Oilers er lavere, lettere og raskere

LES OGSÅ: Kaunismäki: – Vi er et lag igjen

I forbindelse med Aftenbladets 125-årsjubileum kommer eier og styreleder Tore Christiansen og tidligere Oilers-spiller Christian Dahl-Andersen til kafeen Frøken Phil i Stavanger sentrum lørdag klokken 14.00. Der forteller de om oppturene, nedturene, gullene, utfordringene og om hvordan det har vært å være den eneste klubben i Stavanger som vinner titler og går med overskudd.

Les også

DIREKTE: Følg Stavanger Oilers i aksjon mot tysk storlag og chat med vår reporter

Les også

Oilers er lavere, lettere og raskere: – Tror ikke vi får noe størrelsesproblem

Tore Christiansen tok over som eier og styreleder i 2004. Han fikk en tøff start, men gründeren nektet å gi opp tanken om at Oilers en dag skulle bli best.

Christian Dahl-Andersen har spilt flest kamper i Oilers-historien. Han har flest poeng, flest titler og han har bidratt til flest minneverdige øyeblikk. Han spilte da Oilers debuterte i eliteserien tilbake i 2003 og avsluttet karrieren med sitt sjette strake NM-gull i 2017.

I samtale med Aftenbladet-journalist Kristian Oftedal Kvendseth forteller de om hvordan du bygger et vinnerlag – og hva Oilers må gjøre for å hente byttå hjem denne sesongen.

Jubileumsdebatten starter klokken 14.00 lørdag ettermiddag på Frøken Phil i Stavanger sentrum. Gratis inngang.

PS: Klokken 15.00 samme sted forteller Filip Ingebrigtsen om den utrolige reisen og suksesshistorien han og resten av familien har opplevd.

Her er hele programmet for helgen

Publisert: