LETTET: Frode Johnsen scoret igjen. Foto: DIGITALSPORT

Det har ikke vært enkelt å være Frode Johnsen i år. Formsvikt og måltørke har ført til mishagsytringer fra tribunen og utskjelling på både Kjernens og rbk.no’s diskusjonsfora. Han har vært spilleren som har fått mest pepper av samtlige under Rosenborgs tyngste sesong på mange år. Og det faktum at det var han som scoret tre mål mot Lyn i siste seriekamp i fjor, og nesten på egen hånd sikret RBKs 13. strake seriemesterskap, er glemt.

Han har lagt merke til misnøyen selv også.

— Jeg hører jo hva publikum roper og sier, og jeg har fått med meg hva folk skriver på diverse nettsider, sier Johnsen.

Men han prøver å ikke la seg påvirke av all hetsen.

— Det er selvsagt ikke moro å høre det som blir sagt og skrevet, men jeg føler at jeg klarer å stenge det ute. For meg selv vet jeg at jeg totalt sett har gjort en god jobb for Rosenborg de årene jeg har vært her, og så får vi se om det fortsetter, sier Johnsen, før han legger til:

— Jeg har ikke noe problem med å innrømme at jeg ikke har vært god nok i år.

— Vet du hvorfor nettopp du får så kraftige reaksjoner mot deg?

— Det er ikke godt å si. Det kan ha noe med at jeg er avhengig av at RBK-maskineriet fungerer for å spille opp mot mitt beste. Jeg er ingen Thorstein Helstad som setter fart og dribler av to spillere, sier han.

Måtte klippe seg

Trener Per Joar Hansen har lagt merke til hetsen Johnsen har vært utsatt for.

— Den pepperen Frode har fått er veldig urettferdig. Han er en lagspiller som alltid gir hundre prosent for klubben. Han betyr enormt mye for ethvert fotballag, og jeg er glad han er tilbake, sier Hansen.

— Og nå har han klipt seg også. Det fikk han beskjed om i Östersund, legger RBK-treneren smilende til, mens han forsikrer seg om at en nyklipt Johnsen hører det han sier.

I går kom Johnsen inn og bidro sterkt til tre etterlengtede poeng for et hardt prøvet RBK-mannskap. Han hadde vært bare seks minutter på banen da han vakkert headet inn 1-0 etter et flott innlegg fra Sebastian Eguren. Og kvarteret senere flikket han ballen videre til Thorstein Helstad, som elegant plasserte ballen forbi Tor Egil Horn i Glimt-målet.

Pipekonsert

2-0 og tre poeng var viktig og bra, men det som skjedde før Johnsen kom inn var direkte svakt. Initiativene var få, løpene og viljen til å gå i dueller manglet og de var heldige som ikke gikk til pause med et mål eller to imot. Det fikk da også spillerne høre av Perry i garderoben, og på vei av gressteppet fikk de med seg den kraftigste pipekonserten fra Lerkendal-publikummet på lenge.

— Returløpinga og jobbinga var rett og slett ikke bra nok. Det var mange som levde farlig til pausen, men de skulle få ti minutter på seg til å bevise at de kunne bedre. 2..omgangen ble mye bedre, og det er faktisk en veldig sterk prestasjon, med tanke på det de hadde vist til å begynne med, sier Perry.

Nettopp derfor var det ingen i RBK-miljøet som ville høre snakk om at motgangen nå har snudd.

— Vi har vært så ustabile i hele år at det rett og slett er umulig å si noe om nå, sier Frode Johnsen, og får støtte av Perry.

— Det kan vi ikke konkludere med nå. Vi tok tre poeng i denne kampen, men allerede onsdag har vi en tøff bortekamp mot Fredrikstad. Vi går selvsagt for tre poeng der også, sier Per Joar Hansen.