Tommy Nærland, Viking-supporter.

16 timer i buss og 0-1 i serieåpningen mot Mjøndalen, det ble med andre ord en meget lang tur hjem, og en svært tung tirsdag. LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Selv om man ikke akkurat lukter gull i Stavanger har man gått hele vinteren og bygget opp en viss forventning til laget.

Gidder ikke

Når man taper første kamp, mot et lag fra et lite tettsted som det egentlig ikke finnes noen unnskyldninger for å tape for, og man i tillegg svært godt vet hvor Viking har havnet på tabellen de siste årene, er det lett å se negativt på det aller meste.

VikingHordene stilte med full buss, og flere kom kjørende i biler, hadde vi reist så mange timer for å se et lag som ikke gidder?

Etter å ha analysert kampen nærmere er ikke alt like bekmørkt lenger, heldigvis.

Viking har mange ganger blitt beskyldt for å spille kjedelig fotball, uten plan og uten bevegelse.

Det vi manglet i Mjøndalen var kvalitet i den avsluttende fasen, de fleste gangene treffer vi ikke med den siste pasningen, og avslutningene som kom på mål var under enhver kritikk.

Tålmodigheten settes på prøve

Alt i alt hadde vi god kontroll defensivt, vi angrep alltid med mye folk og man så det var en tydelig plan over det hele. Vi var flinke til å finne mellomrommene, og vi var stadig farlige fremover.

Dette viser at vi likevel at har noe på gang, selv om det er resultatene som teller.

Gjerne må vi nok en gang smøre oss med tålmodighet i Stavanger og tenke at Viking blir bedre, bare vi gir dem litt tid.

Om måten Kjelle og Ian vil spille på sitter til slutt, tror jeg det er verdt å sette tålmodigheten på prøve, nok en gang.

Spørsmålet er om resten av Stavanger orker det, enda en gang?

Finner formen

Jeg har savnet et Viking lag som spiller attraktiv fotball, et Viking lag jeg har gledet meg over.

Jeg tror vi er på rett vei, finner Yanni sin rolle og Berisha formen, skal Viking bli farlige utover våren, forhåpentligvis allerede hjemme mot Tromsø på søndag.