NYTT FOR HOFF: Henrik Hoff visste ikke at 4. plass ikke holdt til europacupspill. Foto: Staale Wattø

ÅLESUND (smp.no): AaFK må nemlig ta medalje for å gjenoppleve årets korte europaeventyr neste år.

Det opplyser toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Det er dårlige nyheter for AaFK-leiren, som i lengre tid har trodd at den nåværende 4.-plassen var nok til innpass i Europa om eksempelvis Rosenborg vant både serien og cupen.

Årsaken til dette, er at AaFK fikk beskjed om at bare cupgull i fjor ville holde til å være kvalifisert for Europa.

Men ifølge Dag Vestlund i fotballforbundet, sier reglene til UEFA at den ledige plassen bare går til 4.-plassen i serien om det er laget som innehar 2.-plassen i serien som vinner cupen – slik tilfellet var med Molde i fjor. I år skjer det neppe.

Det var nytt for AaFK-leiren da Sunnmørsposten viderebragte budskapet i går.

– Vi får gå for tredjeplassen i stedet da, sier Henrik Hoff og ler.

– En bonus

I etterkant av Motherwell-oppgjøret uttalte Peter Orry Larsen at det naturlige målet for AaFK i år var å klare 4.-plassen, nettopp for å ha mulighet til å spille i Europa neste år.

Men han vil ikke nødvendigvis oppjustere målsettingen på grunn av de nye opplysningene.

– Det hadde selvfølgelig vært artig å komme så langt opp, men om vi skulle klare fjerdeplassen er det ingen nedtur. Husk at vi egentlig ikke er noen medaljekandidat , minner han om.

Orry Larsen mener den gode innsatsen i årets serie bare kan regnes som en bonus, og føler ikke noe press fra omverdenen om å måtte klare en topplassering.

– Det er vanskelig å vurdere mulighetene våre, men det hadde jo vært fantastisk om vi faktisk var gode nok og klarte en medalje, sier «Orry».

– Det er ikke umulig, men ingen bør forvente at vi klarer det. Det blir tøft og jevnt, men målet vårt er først og fremst å bare ende opp så høyt som mulig, sier Kjetil Rekdal.

Starte mot Lillestrøm

Nøkkelen til å skaffe AaFK en sensasjonell pallplassering, er først og fremst ved å plukke poeng borte.

Hjemme har AaFK plukket poeng jevnt og trutt i år, men borte har det vært verre.

– Ser du i tillegg på tabellen, så skal vi møte noen lag som er under oss på tabellen hjemme. Disse må vi slå, og så må vi prøve å plukke poeng jevnere enn det vi har gjort borte, mener formspilleren Orry Larsen.

Søndag kommer første test for et sultent AaFK-mannskap, som hadde treningsfri i går.

– Ingenting hadde vært bedre enn å starte med tre poeng på Åråsen. Det blir en veldig tøff betalje. Tidligere har det vært vi som har lagt i bunnen og trengt poengene, men likevel har vi tapt. Rollene er litt endret nå, sier Orry Larsen.

– Det vil vel bety at det er dere som tar poengene nå?

– He-he, det kan være, svarer han.