Sola – Molde 31-24

Det skilte tre poeng på tabellen mellom lagene før oppgjøret, og således kunne Molde komme helt opp i ryggen på Sola med seier. Og foran denne kampen hadde de også sikret seg den tidligere Larvik-spilleren Isabel Blanco. Uten at det så ut til å ha noen innvirkning på kampen. Til det var hjemmelaget rett og slett for overlegne i dette oppgjøret.

— Vi ville helt klart mer enn dem, og vi fikk i grunnen kampen inn i vårt spor helt fra kampstart. Selv om det var litt mye rot fra begge lags side innledningsvis, så følte jeg at vi hadde god kontroll på det hele, sier Malin Holta.

Scoret hele 14 mål

Hun var utvilsomt kampens store spiller og scoret ikke mindre enn 14 mål for hjemmelaget. Noe hun selv var godt fornøyd med.

— Klart jeg traff mye i denne kampen, både på skudd og straffer. Men jeg er ikke så opptatt av at jeg scorer mange mål. Hele laget framstår som et lag med enorm selvtillit for tiden. Og du verden så kjekt det er å spille med den enorme stemningen det er her i Åsenhallen, forklarer hun.

På det meste ledet Sola med åtte mål i den andre omgangen, men hjemmelaget lot gjestene slippe inn i kampen igjen. På få minutter hadde Molde redusert denne ledelsen til bare tre mål. Uten at det så ut til å stresse Sola-spillerne.

— Vi klarte å holde roen og ble ikke urolige av at det stokket seg litt i angrepet for oss i en periode. Og vi klarte etter hvert å male på videre og vi vant jo til slutt rimelig komfortabelt, understreker Malin Holta.

Joa var imponert

Med denne seieren er Sola nå hele fem poeng foran Molde på tabellen, og Sola-trener Knut Ove Joa var en stolt mann etter at nok en seier var sikret på hjemmebane.

— Jeg er rett og slett imponert og stolt over det spillerne presterer ute på banen. Vi kom fra en dårlig kamp forrige helg, men måten de nok en gang reiste seg på gjør meg oppriktig glad, sier han.

Han er klar på at alt ikke gikk på skinner hele tiden og at det i perioder var litt svakt angrepsspill som ble levert. Men uten at det heller virket som om han ble stresset av den grunn.

— Vi fikk noen utvisningsminutter og samtidig frimerke på Malin Holta. Men spiller tok kollektivt ansvar og sørget for at dette ikke påvirket dem i noe negativ retning, understreker han.

Fryktet spenningsnivået

På forhånd var han litt redd spillerne skulle være litt overtente til denne kampen, men han fikk tydelige svar fra spillerne at de hadde rimelig god kontroll på spenningsnivået sitt.

— Klart det var litt nervøst i starten, men det tok de fort kontroll på. I det hele tatt er det kjekt å stå på sidelinjen og se at spillerne virkelig blomstrer ute på banen. Spillerne viser oppriktig glede over prestasjonene til laget for tiden, forklarer en meget stolt Sola-trener ette kampen.