ØSTERSUND: — Jeg tryna på sykkel, måtte sy og kunne bare trene på stående skyting i en periode, forklarer Tiril Eckhoff.

For Tiril Eckhoff var det ikke bittert at pallplassen glapp og at det til slutt ble en femteplass i Østersund hvor tsjekkiske Gabriela Soukalova vant.

Hun var suverent best av de norske og glisende glad etter løpet hvor hun skjøt bare to bom. Begge på stående. For Tiril Eckhoff er det mulig å være fornøyd med to bom.

Dårlig på stående

Ifølge Det internasjonale skiforbundets (IBU) statistikk er Tiril Eckhoff en av de dårligste ståendeskytterne i verdenscupen.

— Så du sier at jeg var god til å være så dårlig, sier hun og ler høyt.

Hun har en treffprosent på 63 på stående. Tora Berger har til sammenligning en treffprosent på 85. — Den sykkelskaden har gjort noe godt. Jeg måtte sy og kunne ikke trene liggende skyting i 14 dager. Det kan være noe av fremgangen, sier forteller Eckhoff.

Ny pers

Femteplassen er ny bestenotering i verdenscupen for henne. Samtidig var det veldig godt å for 23-åringen fra Fossum Idrettslag i Bærum å få en tidlig bekreftelse på at hun har gjort noe riktig denne sesongen.

Jentene gikk sin 15 kilometer normaldistanse nesten ett døgn etter planen. Vind med storm i kastene gjorde det uforsvarlig å gå på onsdag. Dermed ble det nytt forsøk torsdag på tidlig ettermiddag.

— Litt irriterende at det ikke ble renn i går. Jeg hadde jo tatt av meg og var klar til å starte. Men det kan ikke ha betydd så veldig mye, forteller 23-åringen.

Lovende i flere år

Tiril Eckhoff har i et par sesonger vært en av de unge og lovende skiskytterjentene i Norge. For henne som for resten av laget er det OL i Sotsji som er det store målet. Landslagsledelsen har bestemt seg for at fire løpere av hvert kjønn kan bli tatt ut til OL allerede før jul.

Eckhoff la inn en god søknad med femteplassen og desidert beste norske løper i Østersund.

— Selvfølgelig er OL-uttaket i tankene. Jeg har alltid slitt med å gjøre det bra før jul. Derfor er det stort for meg å få det til å klaffe allerede nå. Det er rett og slett kult at jeg har klart å jobbe meg opp til å gjøre det bra nå, forteller hun.

Dårlig norsk skyting

For resten av det norske laget ble det en relativt trist dag. Ikke minst på en vindfull standplass. Tora Berger viste nok en gang at skytingen ikke ennå sitter som den skal.

— Jeg har gjort en del tekniske feil under skytingen til nå i sesongen. Jeg vet hva jeg gjør feil, men jeg har ennå ikke klart å rette på dette, sa Tora Berger og forklarte sine fem bom i torsdagens løp.

Tora Berger ble til slutt nummer 23. Slått av både Hilde Fenne (21 med fire bom) og Ann Kristin Aafedt Flatland (22 med fire bom). Synnøve Solemdal ble nummer 28 med 5 bom.