RIO DE JANEIRO: Stig André Berge har ikke hatt tid. Forberedelsene til OL har vært så omfattende gjennom de siste fire årene.

Etter bronsemedaljen i Rio lørdag, da utøveren fra Oslo Bryteklubb danset seiersdans, vet han hvem han vil takke. Og det på en spesiell måte.

— Nå vil jeg gifte meg med Rosell. Hun betyr alt for meg, sier 33-åringen.

Han rakk å omfavne forloveden så vidt det var i hallen. Han som fersk medaljevinner, hun som ivrig tilskuer på tribunen. Jenta fra Båtsfjord bøyde seg ned mot sine kjære. Neste år er de ektepar.

Stig-André Berge sikret søndag Norges tredje OL-medalje i Rio. Foto: Martin Slottemo Lyngstad

— Ja, planen er at vi skal gifte oss til sommeren. Jeg har hele tiden sagt at det er litt avhengig av om jeg fortsetter som aktiv, men jeg tror at vi skal tørre å legge inn en pause nå. Hun fortjener det. Og bare for å ha sagt det – jeg er totalt avhengig av henne i satsingen. Det er hun som legger alt til rette.

Var selv i norgestoppen

De to er et team som traff hverandre på brytematten. Rosell Utne var en av Norges beste brytere i en periode. Hun har seks NM-gull og to kongepokaler. Så kom skadene. Ti operasjoner, og en kropp som ikke lenger tåler de store treningsdosene.

Han elsker henne. Derfor var det helt naturlig at hun kom til Rio da han skulle ut i sine livs viktigste kamper.

— Om vi så skulle ha spist knekkebrød i en måned for å klare det, så skulle hun være med. Dette handler om prioritering.

Paret kunne ikke møte hverandre før Berge danset den reneste krigsdans.

— Vi var i Argentina på pre-camp. Det er så lenge siden vi har sett hverandre. Jeg håper jeg får være sammen med henne de neste dagene.

Han akter å ta henne med til bronsefeiringen med kake, som Olympiatoppen pleier å arrangere. Roerne har hatt to slike seanser.

Veteranene har noe felles

Roeren Olaf Tufte kjenner Berge godt. Tufte og langrennsløper Martin Johnsrud Sundby skryter av bryteren og sier at han er rå. En stor inspirator.

— Takk det samme, kommer det fra veteranen, som har fått hjelp av langrennsesset inn mot OL.

Rovsjan Bajramov fra Aserbajdsjan ble slått av norske Stig-André Berge i bronsefinalen i Brasil. Foto: Martin Slottemo Lyngstad

Han har vært med Berge på mølla. Kondis er mattekjemperens varemerke.Men selv om Berge har mange støttespillere og god familierundt seg, er Rosell Utne den største.

— Hun fortjener så mye ros, mener forloveden.

Paret drar om to dager til 2,5 ukers ferie i Natal i Brasil.

I RIO: Mette Bugge og Martin Slottemo Lyngstad (foto)

— Jeg har aldri hatt så lang ferie. Jeg kommer vel til å løpe på stranden etter et par dager, ler Berge.Han har ikke bestemt seg for hva det blir til fremover, men opplyser:

— Enten blir det fire år, eller ikke noe. Det er kanskje på tide at jeg blir litt mindre egoistisk enn det man må være som toppidrettsutøver.