I Adresseavisen i går sa Arason at han teller på knappene. Islendingen er usikker på om skal forlenge kontraktstiden ut over denne sesongen, og utelukker ikke at han kan ende som bosmanspiller når hans nåværende kontrakt går ut ved årsskiftet.

Espen Johnsen vil bort for å få mer spilletid, og ønsker seg en utleieperiode til Brøndby. Det må i så fall skje før 1. februar, da overgangsvinduet lukkes, men ifølge sportsdirektør Rune Bratseth kan Arasons beslutningsvegring stoppe det hele.

— Vi ønsker en forlengelse av Arnis kontrakt. Vi er klar over hvordan han tenker i forhold til en annen klubb, og det kan vi forstå. Men vi er avhengige av å få en avklaring så snart som mulig, aller helst før vi reiser til La Manga i midten av februar.

— Hva vil dette bety for Espen Johnsen?

— Han må bli inntil videre. Espen få ikke reise noen steder før vi vet hva som skjer med Arni. Vi kan ikke risikere å miste begge i løpet av kort tid.

— Hvor langt kan Rosenborg strekke seg økonomisk for å få Arnis underskrift?

— Lønningene i Rosenborg har ikke gått opp i det siste. Arni vil få et tilbud som speiler hans posisjon, og det vil bety en viss økning i forhold til det han har i dag. Men vi sprenger ingen lønnsrammer, sier Rune Bratseth.

Espen Johsen vil aller helst finne seg en ny klubb før 1. februar:

— Dersom det er slik at jeg må vente til Arni har bestemt seg, er det trist for meg, sa Espen til Adresseavisen tirsdag kveld. Han skjønner at Rosenborg ikke kan la ham gå før Arason har skrevet ny kontrakt, men håper det blir en løsning.

Hvis Espen Johnsen må bli, får det også konsekvenser for Lars Ivar Moldskred (24) fra Hødd. Han er med Rosenborg på treningsleiren, og viste seg også frem på Lerkendal før jul. Høddkeeperen var ment som erstatter hvis Espen fikk reise. Reise Arni må Espen bli, og da blir Lars Ivar trolig i Hødd.