Bergenseren Gudmund Kongshavn kommer fra Vålerenga og har signert en treårsavtale.

foto
Gudmund Taksdal Kongshavn blir Tromsøs nye keeper. Foto: Trond Reidar Teigen, NTB Scanpix

– I Gudmund har vi styrket oss på keeperplassen, og vi kan forberede oss til gjensynet med Tippeligaen i trygghet om at vi har to gode keepere i stallen vår. Gudmund har allerede vist kvalitet på toppserienivå, samtidig som vi er overbevist om at han kan utvikle seg til å bli enda bedre, sier TIL-trener Steinar Nilsen. Magnar Ødegaard (21) er midtstopper og kommer fra Molde, men har den siste sesongen spilt for Lillestrøm på utlån.

Han er født i Fredrikstad, og debuterte i Tippeligaen som 17-åring med Sarpsborg 08 i 2011. Han har spilt 49 toppseriekamper – fordelt på Sarpsborg 08 (19), Molde (8) og Lillestrøm (22). 41 av sine 49 kamper i Tippeligaen har han spilt fra start, melder TIL i en pressemelding.

– Alderen tatt i betraktning er Magnar en veldig erfaren midtstopper, og han bringer inn både en form for rutine og et ytterligere utviklingspotensial. Det gjør at han passer perfekt inn i den profilen vi ønsker oss for laget vårt, og dette gjør samtidig at vi er veldig glade for å få han inn som en del av klubben vår, sier TIL-trener Steinar Nilsen.

Gjermund Åsen (23) har skrevet en avtale for tre år.

foto
Ranheims Gjermund Åsen flytter til Tromsø. Foto: Ole Martin Wold

Åsen er født og oppvokst i Trondheim, og kom fra Strindheim da han debuterte i Tippeligaen med Rosenborg i 2010. Han har 13 toppseriekamper for Rosenborg, og ble senere utlånt til Ranheim ved flere anledninger – før overgangen etter hvert ble gjort permanent. Han har markert seg positivt både som indreløper, venstreving og spiss, skriver TIL i en pressemelding.– Gjermund har først og fremst vist seg som en veldig allsidig spiller, som kan bekle mange ulike offensive posisjoner. Allsidigheten hans, ferdighetene, den unge alderen og potensialet for ytterligere utvikling, gjør at vi er veldig glade for å kunne ha ham med på TIL-laget de nærmeste årene, sier TIL-trener Steinar Nilsen.