Det å være Brann-supportere er en evig runddans mellom optimisme og pessimisme. De to siste årene har det riktignok vært mest av det siste, men til tross for nedrykk og nederlag, forsvinner ikke optimismen helt. Hver eneste tirsdag, kommer den snikende tilbake.

Fotballuken starter med helgen, da Brann spiller kamp. Optimismen som er bygget opp i løpet av uken blir da smadret i løpet av nitti minutter. Men så, etter en tung mandag, kommer tirsdagen med spirer av håp. For at vi ikke skal gå fullstendig til grunne som supportere, starter vi med å lete med lykt og lupe etter positive tegn.

Denne uken er ikke annerledes. Selv etter at Brann, og dermed vi, ble ydmyket på det groveste av Aalesund har jeg i mørket søkt etter lyset og som vanlig har jeg funnet noen halmstrå gripe etter.

Brann-blogger Doddo. Foto: �rjan Deisz

For å ta den forferdelig Aalesund-kampen først — og det smerter å skrive dette: Vi må ikke glemme at det var et eliteserielag vi spilte mot. For alle andre enn oss var det forventet at det skulle være divisjonsforskjell mellom lagene. At Brann tapte var altså ingen overraskelse. Vi skal heller ikke glemme at Brann bare tapte med ett mål. Selv om Aalesund var fullstendig overlegne, må Brann ha gjort noe rett. Rikard Norling fikk viktige svar. Han så at det må endres på den antatte førsteoppstillingen, og han så at det må endres på taktikk og strategi. Det vil for eksempel overraske meg hvis Azar Karadas dukker opp igjen som midtstopper. Fra nå av tror jeg han kommer til å være et spissalternativ.

Samtidig fikk Norling bekreftet at Fredrik Pallesen Knutsen er en mann å satse på.

Jeg tror også at det vil bli forandringer i angrepet, og kanskje endrer Norling omsider på 4-4-2-formasjonen. Den formasjonen har omtrent aldri fungert under hans ledelse, ei heller på Color Line Stadion. I andre omgang - da Brann ikke var gode, men hundre ganger bedre enn det de var i første – hadde Brann lagt om til 3-5-2. Når Brann møter Sogndal på fredag er jeg ganske sikker på at vi vil se varige endringer.

Men det aller mest positive denne tirsdagen er at Brann har fått inn en rutinert høyreback. Amin Nouri er klar for Brann, og den signeringen vil garantert gjøre Brann til et bedre fotballag.

Så var det Demidov, da. Mannen er tilbake på trening og ifølge pålitelige kilder er han god på treningene. Det nærmer seg et comeback, og det kan bety mye for Brann.

Hvis Marcus Pedersen også kommer tilbake i den formen han var i da han spilte for Strømsgodset, kan det virkelig bli artig. Da tror jeg det blir direkte opprykk.

Skrev jeg på en tirsdag.