At Anthony Ujah ville forsvinne fra Lillestrøm i løpet av sommeren har vært sesongens dårligst bevarte hemmelighet. Brøndby var lenge favoritter til å sike seg tjenestene til eliteseriens toppscorer, men etter fire mål mot Strømsgodset i forrige serierunde, gikk det fort.

Fredag kveld kom den tyske Bundesliga-klubben Mainz med et bud på 2,5 millioner euro, i tillegg til en lukrativ videresalgsklausul på ti prosent, samt en prestasjonsbasert bonus på inntil 500 000 euro. Noe senere fredag kveld kom også FC København på banen, med et marginalt høyere bud.

Sjekker forholdene

Med snaut 20 millioner kroner i boks, og fire millioner kroner nokså nært, har LSK allerede fått den prisen de i utgangspunktet hadde ønsket for stjernespissen, men foreløpig har Åråsen-laget ikke takket ja til tyskernes (eller danskenes) bud. Nå håper Ujah-leiren på en snarlig løsning.

Vi er i Mainz nå , sier spillerens agent, Atta Aneke, til Aftenposten.no.

Her ser vi på byen og sjekker vi forholdene, det er viktig at Anthony vet hva han går til, hvis han skriver under .

Det har han ennå ikke gjort.

Men vi håper at Mainz og Lillestrøm snart blir enige. Én ting er i alle fall sikkert, dette blir ingen ny Mikel-saga , lover agenten.

Liker byen

Likevel lover fotballagenten, som har brakt de fleste av de nigerianerne som har overbevist i årets eliteserie til Norge, at man skal holde seg til regelboken.

— Vi kan ikke prate med Mainz før Lillestrøm har akseptert budet deres. Vi har fått lov til å reise ned, men kommer ikke til å ha noen kontakt med klubben før det formelle er i orden.

— Anthony (Ujah) er Lillestrøm-spiller, og det forholder vi oss til, og blir det nødvendig, så reiser vi selvfølgelig hjem.

At FC København har kommet på banen i tolvte time ønsker agenten ikke å kommentere. I stedet svarer han i ikke så altfor kryptiske ordlag hvor han mener Ujah kommer til å ende opp.

— Det er 27 grader her ned, og Anthony synes byen virker veldig hyggelig.

Mainz endte som nummer fem i årets Bundesliga, og får med det spille kvalifisering til neste års Europa League. I stallen har de også tidligere LSK-keeper, Heinz Müller.