Skotsk politi etterforsker en «mistenkelig pakke» som kom til Celtic dagen etter at manager Neil Lennon ble angrepet av en supporter.

– Vi kan bekrefte at vi etterforsker en mistenkelig pakke som ble oppdaget hos Celtic torsdag. Avhør pågår, uttalte en talskvinne for politiet i Strathclyde.

Onsdag kveld ble Lennon angrepet av en tilskuer i Celtics 3-0-seier over Hearts i den skotske eliteserien. En 26-årig Hearts-supporter er pågrepet i denne saken.

Tidligere i vår ble det sendt brevbomber til Lennon og to anerkjente Celtic-tilhengere. I denne saken er det pågrepet to menn på 41 og 43 år.

En talsmann for politiet sier at de to mennene ikke er arrestert, men at de ble pågrepet etter at det ble funnet sprengstoff i deres besittelse i forbindelse med en razzia. Politiet tror det er stor sannsynlighet for at mennene i alle fall har noe med saken å gjøre.

Da Lennon og de to andre mottok bombene i april, sa politiet at bombene kunne ha medført stor skade og ødeleggelse. Nå sier imidlertid politiet at de føler de har situasjonen under kontroll.

Det er trolig religiøse uenigheter som er bakgrunn for truslene mot Lennon. Celtic-manageren er nordirsk katolikk og har også tidligere blitt utsatt for sekteriske trusler. I 2002 ga han seg på Nord-Irlands landslag etter å ha blitt truet på livet.

Celtic, som er en katolsk klubb, har foreløpig ikke uttalt seg om den mistenkelige pakken.

(©NTB)