Rune Almenning Jarstein er idømt en kamps karantene fordi han skal ha uttalt til VG Nett at dommeren hadde på seg hvit drakt (hjemmelagets farge) i Vikings kamp mot Odd Grenland 15. august.

På bakgrunn av uttalelsen ba NFF om en redegjørelse fra Jarstein og Viking. Klubben beklaget at spilleren hadde bidratt til negative medieoppslag, men mente at man anså denne kommentar for å ligge innenfor det som i henhold til praksis var tillatt uten at det skulle medføre sanksjoner. Det ble også vist til andre episoder som ikke hadde medført reaksjoner fra forbundets side.

Viking-direktør Egil Østenstad sa dette til Aftenbladet.no tidligere denne uka:

— Jeg forsvarer ikke Jarsteins gneldring og kjefting på dommeren og har også tatt avstand fra det som ble sagt. Spørsmålet her er imidlertid om en spiller kan straffes for noe som er gjengitt i en nettavis. Det er det juridiske spørsmålet vi er opptatt av, forklarer Østenstad.

Les også:

Må stå over

Ankeutvalget i NFF opprettholder Doms- og sanksjonsutvalgets beslutning, og Jarstein er dermed uaktuell til Vikings kamp mot Strømsgodset på mandag.

Avgjørelsen i ankeutvalget var enstemmig, melder NFF , som skriver følgende i en pressemelding:

"...Kjernen i foreliggende sak er derfor om Jarstein har uttalt seg negativt om dommeren mer eller mindre slik han har blitt sitert av VG nett.

Ankende part påstår – om enn noe sent i prosessen – at Jarstein ikke har sagt noe om hvorvidt dommeren var partisk eller ikke. Mot dette taler det faktum at det er først i ankeomgangen denne anførselen har kommet på bordet. Både Jarstein og Viking har hatt flere anledninger til å bestride sitatet tidligere. Det har ikke blitt gjort.

Videre har VG nett-journalisten på forespørsel per telefon fra Ankeutvalget bekreftet at Jarstein var riktig sitert. Samme uttalelse er også å finne i Telemark Arbeiderblad. Telemark Arbeiderblad hadde en journalist i mixed sone da Jarstein ble intervjuet av VG nett. Videre er uttalelsen ”dommeren hadde på seg hvit drakt” en relativt spesiell uttalelse, og det har formodningen mot seg at ikke bare en, men to journalister, skulle fingere et slikt sitat.

Ankeutvalget finner det sannsynlig at Jarstein har uttalt seg mer eller mindre slik han ble sitert og dermed har opptrådt upassende i Sanksjonsreglementet §2-1, 2. ledds forstand. Det foreligger etter Ankeutvalgets ikke tilstrekkelig tvil til å frikjenne Jarstein."

Hvordan ender årets eliteserie? Prøv vår tabellkalkulator her!