MANCHESTER UNITED — OLYMPIAKOS 3-0, sammenlagt 3-2:

Etter 0-3-tapet for Liverpool søndag var det et enormt press på United-manager David Moyes.

Ville han overleve et nytt nederlag mot Olympiakos? Etter gresk 2-0-seier i første kampen måtte United vinne med tre for å avansere til kvartfinale i Champions League.

United åpnet bra, og etter 17 minutter headet Wayne Rooney i stolpen.

Seks minutter senere tok United ledelsen på straffespark ved Robin van Persie. Han tok selv straffen etter å ha blitt skubbet i feltet av en klumsete Jose Holebas.

1-0, og United var i ferd med å snu det. Men seks minutter før pause var Olympiakos svært nær utligning. Kun en god David De Gea hindret at det sto 1-1 med en utsøkt dobbeltredning.

Drømmeavslutning

I stedet fikk United den best tenkelige avslutningen av 1. omgang. Rooney slo inn foran mål til van Persie, som kontrollert satte inn 2-0-målet. Som ved 1-0 var både Ryan Giggs, Rooney og van Persie involvert.

David Moyes trengte desperat en storseier mot Olympiakos. Foto: Phil Noble, Reuters

Nå sto det plutselig 2-2 sammenlagt foran de siste 45 minuttene på Old Trafford.

van Persie x 3

Seks minutter ut i 2. omgang fikk United frispark fra drøyt 20 meter. Rooney hoppet over, mens van Persie tok frisparket. Olympiakos sin keeper ble tydeligvis lurt av Rooneys overhopp, og frisparket fra den 30-årige nederlenderen gikk inn selv om det var nesten midt i mål.

3-0 etter tre van Persie-mål, og United var plutselig videre! Men ett Olympiakos-mål ville være nok til å sende De røde djevlene ut, så her var intet avgjort.

Manchester United holdt på ledelsen, og de slår dermed følge med Chelsea til Champions League-kvartfinale.

– Jeg er veldig fornøyd. Vi trengte å slå tilbake etter prestasjonen og resultatet søndag, og jeg synes vi gjorde det med stil. Vi spilte godt og vant fortjent, sier David Moyes.

— Et vendepunkt

Moyes mønstret blant andre 40-åringen Ryan Giggs fra start. Waliseren spilte sin CL-kamp nummer 140. – Vi visste at det ville bli vanskelig å holde buret rent og score tre mål, men vi greide det. Publikum hjalp oss over mållinjen, og forhåpentlig blir dette vendepunktet for oss, sier Giggs.

– Vi hadde viljen til å vinne. Vi skyldte oss selv et godt resultat, og vi skyldte det til fansen, manageren, alle. Dette var et flott resultat, og jeg håper det får fart på sesongen vår, sier Wayne Rooney.

Manchester Uniteds svake plassering i Premier League gjør at laget neppe blir blant de fire beste i England denne sesongen. Dermed må de røde vinne årets Champions League for å komme med neste sesong.

Tremålsscorer van Persie fikk seg for øvrig en smell i låret rett før slutt og ble båret ut av banen.

– Jeg tror ikke det er så ille. Vi får vite mer i morgen, men det virket som han fikk et kne bak på kneet sitt, sier Moyes.

Champions League onsdag, åttedelsfinaler 2. kamp:

Borussia Dortmund (Tyskland) – Zenit St. Petersburg (Russland) 1-2 (1-1), sammenlagt 5-4

Mål: 0-1 Hulk (16), 1-1 Sebastian Kehl (39), 1-2 José Salomon Rondon (73).