LILLESTRØM (Aftenposten): Ullevaal stadion er utsolgt, det står om EM-billett og motstanden er såpass svak at «alle» forventer seier.

Men landslagssjef Per-Mathias Høgmo brukte tid på torsdagens pressekonferanse på Lillestrøm på å advare mot Malta.

Han advarte mot kontringer og at motstanderen kan bli vanskelig å bryte ned.

Må holde konsentrasjonen

— I internasjonal fotball er det blitt en del sånne type kamper som vi kanskje kan få se på lørdag. Det er at motstanderen har veldig mange spillere bak ballen, som du må bryte ned. Og med kontringsstyrken deres må vi tenke på balanseforholdet i laget vårt og ta det på alvor. Vi må holde konsentrasjonen i 90 minutter. Det kan fort bli en tålmodighetsprøve, sier Høgmo.

TV 2-ekspert og tidligere landsagshelt Mini Jakoksen utfordret Høgmo på om han forsøker å snakke Malta gode også overfor spillerne, eller om han sier noe annet der.

Da svarte Høgmo at han ikke ville snakke tabelljumboen bedre enn de er. Men samtidig be om respekt for dem basert på prestasjonene i de ti siste landskampene.

Slik kan Norge bli EM-klare lørdag.

Troppen skadefri

Høgmo sier han har det meste klart når det kommer til laget. Pål André Helland blir ikke frisk, og ble tidligere torsdag sendt hjem til Trondheim. Bortsett fra det virker troppen å være skadefri og klar.

— Samtlige var i full trening i dag. Minus Veton Berisha som pådro seg en lårhøne på slutten av treningen onsdag. Søderlund (har hatt inngrep i tåa grunnet infeksjon, red.anm.) var med på en del av treningen, og det gikk greit. Pr. i dag ser det ut til at samtlige er klare, sier Høgmo.

Vil du kutte ned ventetiden til Norges skjebnekamper? Hør vår podcast!

— Derfor har det snudd for Høgmo og Norge

Du kan høre og laste ned vår podcast via Itunes .

Eller spill den av under: