ULLEVAAL: – Vi er ikke Spania eller Brasil, vi kommer heller aldri til å bli det, sa Carew dagen etter at det ble endelig at Norge ikke spiller EM-fotball neste år .

Veteranspissen la til at det aldri må forventes at Norge kommer til mesterskap. Og at det var en grunn til at vi er best på ski – ikke fotball.

Vadim Demidov, som starter som midtstopper mot Kypros på Ullevaal i morgen kveld, er ikke enig med lagkameraten.

– Jeg synes absolutt folket skal ha forventninger, og det er noe vi spillere må leve med. Det er kanskje litt spesielt i Norge, fordi vi er et så lite land, og fort blir hausset opp.

– Er det mulig å leve opp til folkets forventninger?

– Ja, absolutt. Hvis vi ikke har noe press på oss er det ikke vits å spille. Vi må tåle noen smeller og høre i mediene at vi plutselig ikke er gode nok..Uten forventningspress blir det fort kjedelig. I Norge stiller folk krav uansett og det synes jeg er greit. Enten blir du med på det, eller så er det bare å grave seg ned. På landslaget må vi leve med dette presset, erkjenner landslagsspilleren som fyller 25 år i dag. I kaptein Brede Hangelands karantenefravær starter Demidov som stoppermakker til Kjetil Wæhler.

Han hevder det ikke blir vanskelig å motivere seg til morgendagens Kypros-møte, selv om EM-håpet er over.

– Det er en grunn til at vi spiller på landslaget, det er fordi vi klarer å motivere oss til sånne kamper. Det kommer sånne kamper hele tiden, og for oss er det gøy å spille sammen. Vi spiller på Ullevaal, det er fortsatt en kvalikkamp og vi kan komme opp på 16 poeng. Det vil være godkjent sånn som vi har fremstått som fotballnasjon de siste årene.

– Hvilke grep bør tas inn mot neste høsts VM-kvalik?

– Vi har sviktet i avgjørende situasjoner, sånn kan det ikke være videre. Vi må heve oss til de store kampene. Vi spillere må bli enda bedre og stille enda høyere krav til oss selv.

25-åringen spiller fast for Real Sociedad og har startet 17 La Liga-kamper siden starten av februar.

– Har du blitt tøffere i hodet etter overgangen til spansk fotball?

– Ja. Jeg er i utgangspunktet tøff i hodet, det har vært en av mine styrker, men det er tøft å være i utlandet. Du er mye alene, skal kjempe deg inn på et lag i et land du ikke kan språket. Du blir sterkere av det både som fotballspiller og person. For meg har det bare vært positivt. Jeg forstår og gjør meg forstått på spansk, og det har gjort tilværelsen enklere.