Følg kampen direkte her

Kveldens Premier League-oppgjør mellom West Ham United og Manchester United ble utsatt fra 20.45 til 21.30. Årsaken var at hjemmesupportere gikk til angrep på spillerbussen til Manchester United og kastet gjenstander mot den.

Det skriver blant annet de britiske avisene The Guardian og Daily Mail.

Supportere forlater de stygge scenene utenfor Boleyn Ground i London. Foto: Eddie Keogh, Reuters

Bussen var på vei inn til Boleyn Ground i London, men måtte stoppe cirka 100 meter før ankomst fordi den møtte på en stor folkemasse.

Rooney: — Bussen ble smadret

– Det var ikke mye hyggelig. Bussen ble smadret ganske voldsomt, men nå er vi her, sa United-kaptein Wayne Rooney til Sky Sports da han ble bedt om å kommentere episoden.

På spørsmål om hvor store skadene på bussen var, svarte han:

– Dere får sikkert se bildene selv, så det skal ikke jeg mene for mye om. Dette er en stor kveld for West Ham, men jeg er sikker på at klubben er skuffet over det supporterne gjorde, sier han.

– Det var totalt kaos. Manchester United-bussen stod helt fast. Spillerne kunne ikke gå ut av bussen for å gå de siste meterne, av frykt for å bli angrepet av West Ham-supporterne. Vinduer har blitt knust av steiner og andre ting, sier TV 2-ekspert og tidligere West Ham-spiller Trevor Morley til kanalen.

Politiet måtte trå til etter uroligheter før oppgjøret mellom West Ham United og Manchester United. Foto: Eddie Keogh, Reuters

Han er på plass i London for å se oppgjøret.

Skuffet West Ham-leder

Manchester Uniteds angrepsspiller Jesse Lingard filmet hendelsen, og så ut til å ta dramatikken med godt humør. Videoen har sprett seg på nett de siste timene:

Som et resultat av dette valgte kampleder Mike Dean å gi gjestene fra Manchester ekstra tid til å forberede seg til den svært viktige kampen.

Med seier rykker de røde opp på fjerdeplassen på tabellen, og er i førersetet i kampen med byrival Manchester City i kampen om den fjerde og siste Champions League-plassen i neste sesong.

Kveldens kamp er forøvrig West Hams siste på Boleyn Ground. Fra neste sesong spiller London-klubben kampene sine på en ny arena. Det var planlagt en verdig avskjed etter kampen.

— Jeg er ekstremt skuffet, mest på vegne av supporterne våre. De har tog og busser de må rekke. Vi har et vidunderlig show etter kampen, og mange supportere vil ikke være i stand til å bli igjen for å se på, sier West Hams klubbsjef David Sullivan til The Guardian.