ALFHEIM: Lite minner om frykt og fortvilelse over å bli trukket mot Norges beste lag da man så trekningen på storskjerm på Alfheim i går formiddag.

TIL ble trukket til hjemmekamp mot Rosenborg, i en kamp som ikke spilles før 21. eller 22. september.

– Vi kan glede oss internt i klubben og ikke minst supporterne. Dette blir en stor utfordring for oss, sier TIL-trener Bård Flovik.

LES OGSÅ:

— Lettere å legge plan

Han mener sågar det kan være fordeler med å møte nettopp Rosenborg i en slik kamp.

– Vi fikk et veldig godt lag, et lag som Odd, et angripende lag som kan skape ting og det er lettere å legge opp en kampplan til det, sier Flovik.

Bård Flovik gleder seg til møtet med Rosenborg. Foto: Lars Eidissen

Matchvinneren mot Odd, Thomas Lehne Olsen, var også i godt humør etter trekningen.– De gode lagene må bort de også hvis man skal gå hele veien. Vi tar den utfordring. Jeg gir den 50-50. Det er tøft å komme opp til Alfheim, samtidig som vi vet at Rosenborg er at Norges beste lag.

— Ufyselig

Reaksjonene på Alfheim står i skarp kontrast til hva Rosenborg-spillerne tenkte om trekningen.

– Det verste vi kunne få. Lang reise, som antakelig krever overnatting, tøff motstand og et ufyselig publikum, sa Pål Andre Helland til Adressa.no – og tenker på at Alfheim-publikummet er av de som oppildner sine egne aller mest i eliteserien.

– Det er alltid tøft å komme til Tromsø. Et hardtarbeidende lag, med et publikum som roper på dommeren og styrer på. De er veldig støttende til eget lag, og man kan jo kalle publikum dyktige, også. Dommere er jo bare mennesker, dem også, sier han, som kun har vunnet én gang på Alfheim – 2-1-seieren tidligere denne våren, sier lagkamerat Jonas Svensson til samme avis.

Millioninntekter?

TIL har budsjettert med 4. rundeplass i cupen, og cirka 500.000 kroner fra den såkalte cupkassa.

Avansement til kvartfinale øker utbetalingen derfra med et sekssifret beløp.

I tillegg vil et eventuelt utsolgt Alfheim (6.800 billetter) mot Rosenborg gi publikumsinntekter på opp mot 800.000 kroner, ut fra et estimat om 120 kroner i inntekt per tilskuer.

– Det vil overraskede meg om det ikke blir folksomt og en skikkelig cupfest på Alfheim, sier Bård Flovik.