På Norges andrelag i sjakk-OL finner vi en 15 år gammel gutt fra Lier som er en av verdens fremste sjakktalenter.

Aryan Tari viste i dag fram noe av det som bor i ham da han — med svarte brikker - slo den slovenske stormesteren Matej Sebenik. Tari er selv ranket på nivået under, som internasjonal mester.

Resten av det norske andrelaget viste også at de kan å flytte på sjakkbrikkene og vant totalt kampen 2,5-1,5. Aryan er strålende fornøyd både med lagets innsats og seg selv.

— Det gikk overraskende bra. Vi var lavere rangert enn Slovenia, så vi hadde ikke forventet vinne matchen. Men det var fantastisk at vi vant, sier Tari til aftenposten.no.

«Rart» å sammenlignes med Carlsen

Rundt det norske laget var det mest oppmerksomhet om Aryans seier mot Sebenik. Også selv var 15-åringen godt fornøyd.

— I dag synes jeg at jeg spilte bra, jeg er fornøyd. Jeg brukte de sjansene jeg fikk til å spille ut motstanderen min, sier han.

Som lovende norsk sjakkspiller — kanskje landets største talent siden Magnus Carlsen - kommer naturlig nok med jevne mellomrom sammenligningene med verdensmesteren.

— Det er litt rart å sammenlignes med Magnus. Han var bedre enn meg da han var på min alder, så å sammenligne oss er nok å ta i. Men det er morsomt, det, sier Aryan, som er landets mest aktive spiller.

Spiller sjakk hele tiden

— Målet mitt er å spille så flest mulig interessante partier, sier Lier-gutten, som de siste to årene har spilt flere partier enn noen annen nordmann.

Snittet hans er langt høyere enn nummer to på statistikkene kan vise til. I OL er det tett mellom partiene, og det trives Aryan naturligvis med.

— Det er veldig gøy å være med. Det er ikke så ofte jeg spiller lagturneringer, og denne er så stor. OL er det største jeg har vært med på, slår han fast.