TRONDHEIM (adressa.no): Både Petter Northug (30) og Martin Johnsrud Sundby (31) har bestemt seg for å stille til start under helgas verdenscuprenn i Nove Mesto i Tsjekkia. Dermed blir Northugs konkurransepause etter Tour de Ski kortere enn først antatt.

— Var veldig usikker

— Opprinnelig skulle han ikke gå før NM, men det er mange som er med og kjemper i verdenscupen, sier landslagssjef Vidar Løfshus til Adresseavisen.

Uttaket kommer rundt klokken tolv i dag.

— Petter har sagt at han skal gå. Han var veldig usikker etter touren og underveis i touren. Men det siste han meldte i forrige uke var at han skulle gå, sier Løfshus.

— Bestemte seg med en gang

Etter den suverene Tour de Ski-seieren leder Sundby verdenscupen suverent med 1422 poeng. Finn Hågen Krogh er på andreplass med 872 poeng, mens Northug er tredjemann med 801. I og med at Sundby bestemte seg for å konkurrere allerede i Nove Mesto til helga, la han press på konkurrentene. Dersom Northug hadde stått over lørdagens 15-kilometer ville han ha risikert at avstanden i verdenscupen hadde økt ytterligere med 100 poeng.

— Martin bestemte seg med en gang etter touren for at han ville gå i Nove Mesto, sier Løfshus, som på ingen måte tror at verdenscupen er avgjort.

Tror Canada avgjør

— Martin er minst et hestehode foran de andre. Men alle skal holde seg friske. Jeg tror touren i Canada blir utrolig avgjørende. Jeg tror det blir spenning helt inn, sier landslagssjefen.

I etterkant av Tour de Ski har Northug opphold seg i Spania. Ifølge hans egne planer i etterkant av touren skal han denne uken oppholde seg i høyden i italienske Seiser Alm. Konkurranseprogrammet i Nove Mesto i helga er 15-kilometer fristil på lørdag og stafett søndag. Uka etter arrangeres ski-NM i Tromsø.

Adresseavisen har forsøkt å komme i kontakt med Northugs trener Stig Rune Kveen, men han har ikke besvart våre henvendelser søndag kveld og mandag morgen.