KRISTIANSAND (fvn.no): Start skapte like mye som Odd Grenland i går, men gjestene scoret på tre av fem sjanser og vant 3-1 på Sør Arena.

Dermed ligger Start fortsatt fire poeng bak Fredrikstad på sikker plass. Laget fra Plankebyen møter Vålerenga i kveld, før de tar i mot sørlendingene på Fredrikstad Stadion førstkommende lørdag.

Mjelde kommer ikke til å gjøre så mye annerledes denne uken, selv om tap i lørdagens kamp betyr 1. divisjon i 2012 for Start.

– Fotball handler mye om rutiner. Min måte å gjøre ting på et vi står last og brast på det vi har tro på. Jeg er opptatt av at folk må få tillitt, og vi må fortsette å sette fokus på det vi har tro på , sier Start-treneren.

Kniven på strupen

De to første dagene går nå med på å få Odd-kampen ut av hode og kropp. Så begynner forberedelsene til lørdagens skjebnekamp. Den kampen MÅ Start vinne, noe de ikke har klart å gjøre på bortebane siden første serierunde i mars.

– Det tror jeg ikke betyr så mye. Det er ikke det som har skjedd i det siste som gjør at vi sliter. Det er det som har skjedd før som gjør at vi sliter. Hadde vi spilt som vi har gjort i det siste, hadde vi klart oss med god margin , sier Mjelde, og fortsetter.

– Her får du kniven på strupen, og selv om historien på bortebane ikke har vært den beste i år, så tror jeg FFK-kampen kommer til å leve sitt eget liv. Denne kampen blir som en cupfinale, som en enkeltstående kamp, enn som en rekke med seriekamper. Vi vet det er FFK vi sloss om, vi vet at gapet er fire poeng. Enten som tar vi det, og er gode nok. Hvis FFK er bedre enn oss, må vi leve med deg også, sier Mjelde.

Han vil med andre ord ikke gjøre denne kampen så spesiell, at de ikke klarer å få ut det som bor i laget.

– Vi må forberede oss slik at vi klarer å være gode, slik at vi klarer å sette vårt preg på kampen med vårt spill. At vi skal spille som Sogndal, kler ikke dette laget. Det strider litt mot vår tankegang, sier Mjelde.

VIDEO: Mjelde etter Start — Odd Grenland:

Mjelde: — Savnet Hoff på topp

Viktige kamper

Espen Søgård er skuffet over at Start ikke klarte å utnytte ballinnehavet sitt i går.

– Vi hadde ballen mye, men så er det hva man gjør med ballen for å komme til gode muligheter. I går manglet vi litt på tempo og presisjon, så vi kom ikke til de aller største farlighetene, sier midtbanespilleren.

– Odd kom vel ikke til Sør Arena for å underholde?

– Nei, men vi var godt forberedt. Vi visste hva som ville møte oss. Vi har sett video, og det har vært en suksess for dem å ligge lavt og kontre. Vi ble ikke tatt på senga, men vi klarte bare ikke å utnytte det ballinnehavet vi hadde godt nok. Det er ting vi må øve på, sier han.

– Hvordan blir oppladningen inn mot Fredrikstad-kampen?

– Den kampen er en vinn eller forsvinn. Men så gøy å være med på sånne kamper. Det er høst, og det er mange lag som ikke har noe å spille for. Det har vi, og det er en intens nerve hele tiden. Vi må være på tå hev på treningene og når kampene kommer, og det er jo greit. Det er bedre å spille viktige kamper, selv om vi gjerne skulle ha vært over streken. Det har vi muligheten til å gjøre noe med, sier Søgård.

VIDEO: Årst: - Må slå Fredrikstad:

Årst: — Må slå Fredrikstad