Etter en sesong med spekulasjoner, ble det supertalentet Memphis Depay (21) i går klar for Manchester United. Den meldes at den driblesterke kantspilleren fra PSV Eiendhoven koster den engelske storklubben drøyt 250 millioner kroner.

Benekter interesse

Tross sin unge alder har Depay 15 landskamper for Nederland under nåværende Manchester United-manager Louis Van Gaal, og skal etter rapportene vært en svært ettertraktet spiller. Blant annet Liverpool prøvde ifølge PSVs sportssjef Marcel Brands å sikre 21-åringens signatur.

— Liverpool kontaktet oss og snakket med spilleren. De var også en av de interesserte klubbene, men til slutt var det opp til Memphis hvor han skulle spille og han valgte Manchester United, sa Brands til Sky Sports i kjølvannet av overgangen.

LIVERPOOL-SJEF: Brendan Rodgers. Foto: Ap

Den historien avkrefter Liverpool-manager Brendan Rodgers. Under fredagens pressekonferanse, i forbindelse med skjebnekampen mot Chelsea på Stamford Bridge, fortalte nordiren en helt annen versjon enn PSVs Marcel Brands.— Det var aldri noe vi var interesserte i. Vi hadde allerede fire kantspillere, og vi har andre ting å prioritere, sier Rodgers om Depay-overgangen.

— Han ønsker å bli best

I Nederland mener Marcel Brands at Mempis Depay vil bli en suksess på Old Trafford.

— Han er en vinner og vil garantert passe inn i United. Han er en gutt fra vårt ungdomsakademi, men mentaliteten hans er fra gata, sier sportssjefen.

Hovedpersonen selv, den dribleglade Depay, var høyt oppe etter overgangen til en av verdens største fotballklubber.

— Dette er fantastisk, en drøm som går i oppfyllelse, sa han til PSVs hjemmesider.

Med overgangen følger et gjensyn med Louis Van Gaal. United-treneren inkluderte 21-åringen i sin tropp da Nederland i 2014 sikret bronse i VM i Brasil.

— Vi har et veldig godt forhold. Det var vanskelig med alle spekulasjonene om hvor jeg skulle spille, men nå har jeg valgt å spille for Manchester United og drømmen min har gått i oppfyllelse, sier Depay.