Nora (9) til skidronningen Bjørgen: - Du er den tøffeste jeg vet om

Marit Bjørgen ble heiet fram i NM-løypene til individuelt NM-gull nummer 24. Hun digger budskapet fra fansen.

Publisert:

IVRIG FAN: Nora Pramhus (9) heiet på sin store favoritt Marit Bjørgen under lørdagens fellesstart med skibytte. - Du er den tøffeste jeg vet om, sier Nora til skidronningen fra Rognes. Foto: Rune Petter Ness / Adresseavisen

  • Anne-Marit Dahl
Denne artikkelen er over to år gammel

GÅSBU: I en av bakkene et lite stykke fra stadion hadde Nora Pramhus tatt oppstilling langs gjerdet sammen med mamma Hanne. Med norsk flagg og ansiktsmaling sto hun klar til å se sitt store idol på nært hold for aller første gang. Noras beskjed til Norges skidronning er denne:

– Du er den tøffeste jeg vet om. Ja, du er tøff og rask, sier niåringen.

– Hvordan blir man så god til å gå på ski som Marit?

– Man må øve, sier Nora Pramhus.

Nora var aldri i tvil om hvem som skulle vinne lørdagens fellesstart med skibytte, og hun fikk se Marit Bjørgen holde Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ragnhild Haga bak seg i mål selv om de kom sammen på oppløpet.

Les også

Uhrenholdt Jacobsen etter å ha tapt to NM-gull med fire tideler: – Nå blir jeg enda mer på hugget!

VANT SPURTEN: Marit Bjørgen var 15 km med skibytte foran astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ragnhild Haga. Foto: Rune Petter Ness / Adresseavisen

Tre strake titler

Med kong Harald blant publikum, tok Rognes-løperen tok sin tredje NM-tittel på Gåsbu.

– Hva tenker du om at fansen beskriver deg som den tøffeste de vet om?

– Det er hyggelig. Jeg er jo en godt voksen dame på 37 år. At jeg fortsatt er et forbilde blant de yngre, det setter jeg stor pris på, sier Marit Bjørgen om Noras hilsen.

– At hun syns jeg er tøff, det liker jeg. Det er bra, smiler Bjørgen.

FAVORITT: Blant publikum på Gåsbu var det liten tvil om hvem som var favoritten da kvinnene konkurrerte lørdag formiddag. Foto: Rune Petter Ness / Adresseavisen

NM-stafettene i morgen går uten Bjørgen, som nå kan konsentere seg for fullt mot OL. Hun reiser fra Hamar med god selvtillit.

Det startet med sprintseier torsdag, før hun vant 10 km fristil fredag. Med lørdagens tredje strake triumf viser langrennsdronningen at hun er på riktig spor før OL.

Les også

Bjørgen spurtet inn til sitt tredje NM-gull på tre dager

Les også

Bjørgen var i tvil om hun skulle delta: Har ventet i nesten tre år på ny sprintsuksess

VEIEN VIDERE: Torsdag reiser Marit Bjørgen til høydeopphold i Seiser Alm. Det er en mesterskapsoppladning hun har stor suksess med. Foto: Rune Petter Ness / Adresseavisen

– Skøyteløpet jeg gjorde i går, tror jeg er det beste jeg har gjort i vinter, oppsummerer hun.

Bekymret kong Harald

De siste ukene før avreise til Sør-Korea følger hun det som er blitt en suksessoppskrift – nemlig et opphold i høyden i Seiser Alm. Dit reiser hun torsdag, og oppholdet blir kun avbrutt av en lynvisitt til Seefeld der hun gjennomfører en siste konkurranse i verdenscupen før OL.

KONGEMØTE: Marit Bjørgen og kong Harald hadde en hyggelig prat etter målgang. Kongen var opptatt av Marit måtte holde seg frisk fram mot OL. Foto: Rune Petter Ness / Adresseavisen

Og i ukene som kommer skal hun prøve å unngå det som kong Harald bekymret seg for da de to fikk snakket sammen etter målgang.

– Vi snakket om NM og om at jeg måtte holde meg frisk. Han lurte på om det var en utfordring med tanke på det å ha små barn, sier Bjørgen.

NB! Silje Øyre Slind (Oppdal IL) ble nummer fire, Kari Øyre Slind (Oppdal IL) ble nummer seks og Anne Kjersti Kalvå (Lundamo IL) ble nummer åtte.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Marit Bjørgen
  2. OL
  3. NM
  4. Astrid Uhrenholdt Jacobsen
  5. Anne Kjersti Kalvå