Colorado Avalanche – Los Angeles Kings 4-1 (0-0, 2-1, 2-0)

TRONHDEIM/DENVER (adressa.no): Oppturen fortsetter for 25-åringen fra Trondheim. I romjulen fikk han beskjed om å finne seg en leilighet i Denver, noe som på NHL-språket kan oversettes til at klubben vil satse på ham.

Mandag fikk Martinsen en ytterligere tillitserklæring da trener Patrick Roy satt ham i førsterekken med tungvekterne Matt Duchene og Nathan MacKinnon, lagets beste spillere og Avalanches aller største poengplukkerne med 64 målpoeng seg i mellom før møtet med kongene fra Los Angeles.

— Det er to av de beste offensive spillerne i verden, så klart det er sinnsykt morsomt å spille med dem. Men det er ikke noe man tenker over mens man er utpå der. Man får høre det hvis man ikke leverer i NHL og det er ekstra synlig når man spillere med sånne spillere. Da gjelder det å være skjerpa, sier Andreas Martinsen på telefon til adressa.no kort tid etter 4-1-seieren mot kongene fra Los Angeles.

VIDEO: SE MARTINSENS ASSIST HER:

Fikk skryt etter kjempekamp

Trønderen skuffet ikke. En tydelig energirik Martinsen så ut til å gripe muligheten med begge hendene. En lekker assist til Tyson Barries og Avalanches viktige 2-1-scoring midtveis i 2.periode, millimetere fra en ny nydelig assist da toppscorer Nathan MacKinnon ikke klarte å omsette pasningen tatt fra øverste hylle – i tillegg til å høste mye ros i sosiale medier for jobben som grovarbeider i rekke med puckvirtuosene MacKinnon og Duchene.

Andreas Martinsen begynner å se veldig komfortabel ut i NHL. De siste ukene har han sett ut som han hører hjemme. Fyren viser seg frem bigtime, skrev hockeynettstedet BSN Denver på Twitter — de ga nordmannen toppkarakter på spillerbørsen etter kampen.

— Andreas Martinsen har vært glitrende ved siden av MacKinnon og Duchene, skrev en fan.

— Martinsens beste kamp siden han dominerte mot Predators, skrev en annen – og refererte til 12.desember i fjor da Martinsen kronet en sterk individuell prestasjon med å bli matchvinner mot i 3-2-seieren i Nashville.

— Kampen mot Predators er den som til nå har stukket seg ut. Om ikke dette var den beste, så var det en av de beste prestasjonene jeg har hatt her borte. Jeg føler meg mer og mer komfortabel, sier Martinsen selv.

VIDEO: SE HØYDEPUNKTENE FRA KAMPEN:

Nær ved å toppe prestasjonen med scoring

Det uortodokse tennisslaget er sist gang Martinsen tegnet seg på scoringslisten for Denver-klubben. Den norske landslagsspilleren var nær NHL-karrierens tredje fulltreffer da han kunne langt på vei punktert kampen på stillingen 3-1 i 3.periode. Men etter å ha spilt seg selv helt alene med keeper i en kontring, klarte ikke Martinsen å få kontroll på den hoppende pucken da han prøvde å finte ut Kings-keeper Jhonas Enroth. Men da NHL-legende Jarome Iginla satte inn 4-1 like etter, med sitt 600. NHL-mål i karrieren, var saken biff for Avalanche.

— Jeg var sikker på at jeg hadde keeperen der jeg ville ha ham, men jeg fikk ikke kontroll på pucken som spratt over køllebladet mitt. Hadde stått om den avgjørende scoringen, hadde det vært surt. Men jeg får ta med meg at jeg kom til sjanser, så får scoringen komme senere, sier Martinsen, som likevel altså noterte seg for sesongens sjuende målpoeng i sin 24. NHL-kamp.

Familiebesøk

Med familien på julebesøk fra Trondheim viste han seg frem og var arkitekten på Tyson Barries andre scoring da Martinsen snappet pucken på midtlinjen og stormet i angrep. Foran mål sto både Matt Duchene og Nathan MacKinnon relativt åpne. Isteden viste Martinsen overblikk da han trakk alternativ tre opp av hatten.

— Med en gang jeg fikk pucken tenkte jeg «fader, hvilken mulighet skal jeg velge?». Vi kom til slutt fire mot én og jeg så Duchene vente foran mål. Men over skuldra gløttet jeg at Barrie kom stormende bakfra. I den formen han viste i dag var det bare å legge igjen til ham, flirer Martinsen.

Jakter på sluttspillplass

Seieren var svært viktig for Martinsen og co. ettersom et sluttspilljagende Avalanche har slitt på hjemmebane. Før nedsablingen av Los Angeles Kings sto Avalanche med dobbelt så mange borteseire (12) enn hjemme i Pepsi Center (seks seiere). Sesongens syvende hjemmeseier sørget for at Avalanche er på skuddlengdes avstand fra de sesongdefinerende sluttspillplassene - når 40 av totalt 82 grunnseriekamper er spilt.

Andreas Martinsen spilte snaut 13 minutter og noterte seg for fem fullførte taklinger – flest av alle i kampen.