OILERS — VÅLERENGA 0-1 e.str (0-0, 0-0, 0-0, 0-1)

STAVANGER: - Standardfrasen til en ortoped er at det tar minimum seks uker når det dreier seg om en bruddskade, sier Munkvik til Aftenbladet.

15 minutter var spilt av kampen mellom Oilers og Vålerenga da Dan Kissel gikk av isen med store smerter. Den populære Oilers-løperen forsvant i garderoben sammen med klubblege Morten Munkvik, og ut fra tv-bildene så det ut til at Kissel hadde pådratt seg en stygg skade i fingeren. På sykehuset fikk den amerikanske 29-åringen påvist brudd.

GÅR I BAKKEN: Dan Kissel (i midten) brekker fingeren mot Vålerenga. Foto: Pål Christensen

— Det er vanskelig å spå når han kan være tilbake. Spillere har spilt med brukne fingre og tær før, men her dreier det seg om et brudd langt inne på pekefingeren. Det er en viktig finger, og derfor tror jeg det blir vanskelig å spille med dette. Og uansett om du er vanlig mann eller hockeyspiller, så tar det tid å lege et brudd, forklarer Oilers-legen.

Dersom Dan Kissel er ute i seks uker, betyr det at han mister de syv siste serierundene i tillegg til kvartfinalen i sluttspillet. Skaden kommer naturligvis svært ubeleilig for et Oilers-lag som valgte ikke å fylle den siste plassen på kvoten for utlendinger før overgangsvinduet stengte i slutten av januar.

Dan Kissel har 48 poeng (15+33) på 37 kamper for Oilers denne sesongen. Det gir en tredjeplass på poengstatistikken i eliteserien bak Josh Soares og Dion Knelsen.

— Vi tenker ikke sånn. Men det er selvfølgelig uheldig. Alle vet at vi er bedre med Dan Kissel på isen. Vi får håpe han kommer kjapt tilbake, sier Oilers-direktør Pål Haukali Higson.

— Stavanger er fortsatt Norges klart beste lag. Dette endrer ikke på det. De er solide og store og tunge. De spiller med disiplin. Jeg har ikke veldig lyst til å møte dem i et sluttspill, sier VIF-trener Espen Knutsen med et smil.

— Vi scorer ikke så mye mål selv, så da er nøkkelen å slippe inn få også. I denne kampen klarte vi det. Steffen Søberg gjorde en veldig god kamp bakerst, og det samme gjorde Henrik Holm for Oilers. Dette var en ekte lagseier, sier Knutsen.

— Vi fikk dårlig betalt. Søberg spilte veldig bra for Vålerenga, og da ble det sånn.