Nyheten om at Kristian Kjelling skal spille for Drammen neste år sprakk for flere dager siden. Det var derfor ingen overraskelse at det var Oslo-gutten som dukket opp på pressekonferansen tirsdag formiddag.

— Kanskje den største signeringen i norsk håndball noen gang. Den ligner på Glenn Solberg og Frode Hagen da de kom tilbake til DHK, sa daglig leder Frode Scheie da han presenterte Kjelling, som i dag spiller i Bjerringbro-Silkeborg. Dermed er 34-åringen til høsten tilbake i klubben hvor han spilte fra han var 18 til 21 år.

— Det viktige for meg var ambisjonsnivået til Drammen. Jeg ville ikke ha gått til en klubb som spiller for å få en behagelig fjerde- eller femteplass, sa Kjelling, som også hadde tilbud fra andre klubber. Der kunne han også fått bedre betalt, men etter et langt liv utaskjærs vil tobarnsfaren tilbake til Norge.

— Kristian står for mye kompetanse etter mange år i utlandet. Det gjør at vi ikke får glede av ham bare på banen, men også utenfor, mener Scheie, som kaller Kjelling en popstjerne i håndballen.

— Fantastisk å få en spiller som Kjelling. Som trener for danske klubber har jeg tidligere hatt i oppgave å finne måter å stoppe ham på. Han er en av de beste spillerne jeg har møtt, sa DHK-trener René Hamann-Boeriths.

Åpner for landslagsspill

Kjelling er for tiden plaget med en betent sene i kneet, men håper å være tilbake i sin danske klubb til sluttspillet. Han stiller seg også åpen for et comeback på landslaget.

— Jeg har gitt Christian Berge beskjed om at jeg er tilgjengelig hvis kroppen er frisk, sier venstrebacken, som har scoret 615 mål på 159 landskamper. Men på grunn av skader er det over ett år siden han spilte sin siste landskamp.

DHK har lansert satsingen «Fra Drammen til drømmen» og ønsker å bli på herresiden det Larvik er på damesiden – vel å merke uten en manko på ti millioner kroner. Scheie sier at klubben har tre-fire andre spillere i kikkerten. Han vil ikke nevne navn, men ett eller flere navn skal være tidligere, norske landslagsspillere.

— Vi skal bygge et lag over tid, og jeg skal være lederen på banen, sier Kjelling, som startet karrièren i Kjelsås. Siden har han vært innom Vestli, Drammen, Ademar Leon, Portland San Antonio, Aalborg og Bjerringbro-Silkeborg. I Ademar ble han toppscorer i Spania.

Nå vil han avslutte med suksess i Norge.