Forutsetningene for lørdagens seriefinale er enkel: Stabæk må vinne i LSK-hallen. Men uavgjort eller hjemmeseier, kan LSK-kvinner juble for seriemesterskap.

Lokalavisen Romerikes Blad kunne torsdag fortelle at LSK-stallen aldri har holdt seg friskere enn i denne sesongen. I Stabæk har man funnet frem lagbildet fra før seriestart og satt en ring rundt alle som ikke er aktuelle for dagens kamp:

— Det laget hadde tatt medalje i Toppserien. Garantert! slår Eide fast.

Nøkkelspillere

Han har blant annet mistet en hel midtbane. Det merkes at spillere som Ingvild Stensland, Ingvild Landvik Isaksen, Ingrid Schjelderup, Cathrine Dekkerhus og Elise Thorsnes er borte. Bæringene kan være sjeleglade Solveig Gulbrandsen gjorde comeback. Likevel er det så tynt i stallen nå at reservekeeperen også har med seg utedrakt om det skulle bli nødvendig.

Eide er inne i sin tredje sesong, og skader har det vært nok av alle årene. Også i fjor, men da merket ingen det siden Stabæk vant alt.

— Vi snakker ikke om belastningsskader, vi forebygger det like mye som alle andre. Men det har vært mange som man aldri kan gardere seg mot. Som at en spiller brekker en tå hjemme mens hun flytter en kasse i kjelleren. Vi har avrevne korsbånd, leddbånd og brukne ben, forklarer Eide, som passer på å dytte alt presset over på motstanderen:

— De har alt å tape. Tenk deg den spilleren som slår en feilpasning vi utnytter til å vinne kampen. De kommer til å være livredde, humrer han.

NRK1 lørdag kl. 13