Slovenske Maribor var aldri nærheten av å true Chelsea på Stamford Bridge i mesterligaen tirsdag kveld. Til slutt sto det hele 6-0 i målprotokollen.

Allerede etter en halvtime i Londons høstkulde var kampen i realiteten avgjort. Loïc Remy ga vertene ledelsen i det 13. minutt, før innbytter Didier Drogba økte til 2-0 på straffespark ti minutter senere.

John Terry viste prov på solid lungekapasitet da han slo følge med Eden Hazard og Cesc Fàbregas i en kontring etter en Maribor-corner. Løpet bar frukter da kapteinen skled inn 3-0 etter innlegg fra Fabregas.

Skår i gleden

Annen omgang var under ti minutter gammel da Chelsea økte ledelsen. Et innlegg fra høyre gikk via Maribors Mitja Viler og i mål.

Maribor fikk muligheten til å score et trøstemål fra straffemerket, men Agim Ibraimi traff stolpen. I motsatt ende fikk Chelsea kvarteret senere kampens tredje straffespark, som Hazard omsatte til 5-0. Samme mann fastsatte resultatet til 6-0 med en vakker scoring i det 90. minutt.

Til tross for målkalaset var det likevel et skår i gleden for manager José Mourinho. Remy fikk tilsynelatende en lyskestrekk i det han scoret sitt første mesterligamål siden 2011, og han ble byttet ut like etterpå. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

Med Diego Costa allerede ute begynner dermed spissutvalget å bli noe tynnere enn det portugiseren liker. I storoppgjøret mot Manchester United på Old Trafford søndag kan svaret være hjemvendte Didier Drogba.

Drama i Tyskland

I gruppens andre oppgjør mellom Schalke og Sporting Lisboa avgjorde tyskerne med 4-3-målet på overtid. Sportings Maurício ble utvist etter en drøy halvtime, men det ble likevel en svært severdig kamp i Gelsenkirchen.

Nani sendte portugiserne i ledelsen etter et kvarter, mens Lyn-kjenning Chinedu Obasi utlignet like etter gjestenes utvisning.

Scoringer av Klaas-Jan Huntelaar og Benedikt Höwedes sendte vertene to mål foran etter pause, men med ti mann ga ikke Sporting opp.

Adrien Silva skapte spenning da han reduserte i det 64. minutt, før samme mann sørget for Sporting-jubel med sin utligning i det 81. minutt. Jubelen tok fort slutt da Eric Maxim Choupo-Moting scoret på straffespark på overtid og sikret tre poeng for vertene. (©NTB)

Fire mål bak rekord

Kun én gang er det blitt scoret flere mål i mesterligaen enn tirsdag kveld. Det var 1. oktober 1997. IfølgeInfostradable det høstkvelden for 17 år siden scoret 44 mål. Tirsdag stoppet målprotokollen på «kun» 40 fulltreffere.

Ingen av tirsdagens åtte kamper endte målløst, men 0-1-kampen på Kypros mellom John Arne Riises APOEL Nikosia og Paris Saint-Germain var kveldens taper på scoringsfronten.

I snitt ble det scoret hele fem mål per kamp. Flest scoringer ble det i Roma hvor Bayern München nedsablet vertene med 7-1. FAKTA

GRUPPE E

CSKA Moskva (Russland) – Manchester City (England) 2-2 (0-2)

Mål: 0-1 Sergio Agüero (29), 0-2 James Milner (38), 1-2 Seydou Doumbia (64), 2-2 Bebars Natcho (str. 86).

Ingen tilskuere.

Roma (Italia) – Bayern München (Tyskland) 1-7 (0-5)

Mål: 0-1 Arjen Robben (9), 0-2 Mario Götze (23), 0-3 Robert Lewandowski (25), 0-4 Robben (30), 0-5 Thomas Müller (str. 36), 1-5 Gervinho (66), 1-6 Franck Ribéry (78), 1-7 Xherdan Shaqiri (80).

70.544 tilskuere.

GRUPPE F

APOEL Nikosia (Kypros) – Paris Saint-Germain (Frankrike) 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Edison Cavani (87).

18.659 tilskuere.

John Arne Riise spilte 50 minutter som innbytter for APOEL Nikosia.

Barcelona (Spania) – Ajax (Nederland) 3-1 (2-0)

Mål: 1-0 Neymar (7), 2-0 Lionel Messi (24), 2-1 Anwar El Ghazi (88), 3-1 Sandro Ramirez (90).

79.357 tilskuere.

GRUPPE G

Chelsea (England) – Maribor (Slovenia) 6-0 (3-0)

Mål: 1-0 Loïc Remy (13), 2-0 Didier Drogba (str. 23), 3-0 John Terry (31), 4-0 Mitja Viler (selvmål 54), 5-0 Eden Hazard (str. 77), 6-0 Hazard (90).

41.126 tilskuere.

Schalke (Tyskland) – Sporting Lisboa (Portugal) 4-3 (1-1)

Mål: 0-1 Nani (16), 1-1 Chinedu Obasi (34), 2-1 Klaas-Jan Huntelaar (51), 3-1 Benedikt Höwedes (60), 3-2 Adrien Silva (str. 64), 3-3 Silva (78), 4-3 Eric Maxim Choupo-Moting (str. 90).

48.493 tilskuere.

Rødt kort: Mauricio (33), Sporting Lisboa.

GRUPPE H

BATE Borisov (Hviterussland) – Sjakhtar Donetsk (Ukraina) 0-7 (0-6)

Mål: 0-1 Alex Teixeira (11), 0-2 Luiz Adriano (str. 28), 0-3 Douglas Costa (35), 0-4 Adriano (37), 0-5 Adriano (40), 0-6 Adriano (44), 0-7 Adriano (81).