Nå gjenstår bare to løp - i Saudi-Arabia og i Abu Dhabi. Red Bulls Verstappen leder VM med åtte poengs forsprang til Hamilton i Mercedes. Nederlenderen jakter sin første VM-tittel, Hamilton sin åttende.

– Mercedes har en mer stabil pakke for øyeblikket. Max gir alt og viser hvor god han er, men under normale omstendigheter har han ingen sjanse, sier Ralf Schumacher til tyske Sky Sport ifølge den nederlandske versjonen av motorsport.com.

Ralf Schumacher er selv tidligere Formel 1-fører, bror til syv ganger verdensmester Michael Schumacher - og pappa til Dennis Hauger-rival David Schumacher.

– Kanskje Max har flaksen som han har manglet så langt. Hvis han hadde hatt litt mer flaks i begynnelsen av året, hadde han kanskje vært mester nå.

OMSTRIDT: Mercedes’ bakvinge er en snakkis i Formel 1. Her er Lewis Hamilton etter kvalifiseringen i Qatar i helgen. Foto: XPB / XPB Images/PA Images

Det går en debatt om Mercedes’ bakvinge. Red Bull mistenker at den er utenfor regelverket. Ralf Schumacher om det:

– Vi så igjen i Qatar at Mercedes er raske nok som de er. De trenger ikke å jukse. Så jeg antar at de ikke bevisst bryter reglene, sier Ralf Schumacher om den kontroversen.

Schumacher fastslår at FIA (det internasjonale bilsportforbundet) holder god kontroll med bilene.

– Når du opererer på grensen, kan det alltid gå galt, og så kan du havne i en gråsone, sier Schumacher, som altså mener det er et uhell om Mercedes’ bakvinge skulle være ulovlig.

En annen tysk tidligere Formel 1-fører som uttaler seg om VM-duellen, er Nico Hulkenberg. Han sier til Servus, gjengitt av gpblog.com:

– Det er mulig at Lewis ble tent av den vanskelige helgen i Brasil. Det var en sensasjonell prestasjon fra Lewis. Psykologi spiller absolutt en rolle her. Lewis kjørte en perfekt kvalifiseringsrunde i Doha, det kunne du se fra inboard-bildene.

Hulkenberg er også fascinert over hvordan begge holder roen:

– Disse gutta blir ikke nervøse. Lewis er ikke nervøs. Det er sprøtt hvor kul Max er når du vet at han kjemper om sin første VM-tittel.

PS: Etter seieren i Qatar har Lewis Hamilton nådd en ny milepæl: Han har nå vunnet Grand Prix-løp på utrolige 30 forskjellige baner. Michael Schumacher ligger på 2. plass på denne statistikken med «bare» 23. Av dagens aktive Sebastien Vettel nærmest Hamilton med 21 baner.