– Det tar faen meg aldri slutt. Korken har ført til opphopning av vann som har oversvømt garderobene. Gjørmebad inne i alle sammen, skrev klubbleder i Skeid Daniel Holmeide Strand på Twitter tidligere tirsdag.

Han svinger pisken mot Oslo kommune.

– Det er ufattelig. Og vi advarte, advarte og advarte. «Jeg har troen» er svaret fra ansvarlig byråd. Det holder nå, melder han.

Byråd for kultur, idrett og frivillighet i Oslo Omar Samy Gamal (SV) sier at de vil diskutere banenes problemer med fagfolk.

– Vi har sagt hele veien at vi skal gjøre oss erfaringer med mer miljøvennlig innfyll. Det ser jo ikke bra ut på Nordre Åsen nå, så vi får se hva som har skjedd. Det er generelt problemer mange steder i byen etter ekstremregnet vi har hatt. På kort sikt venter vi til det tørker og raker innfyllet ut på banen igjen. Og så får vi sette oss ned med fagfolkene og se hvilke løsninger vi må finne fremover i dialog med Skeid, sier han i en uttalelse til VG.

Gamal er tydelig på at gummigranulat er et alvorlig miljøproblem og sier at han absolutt bryr seg om problemene til Skeid.

– Vi har regnet med at det kan oppstå utfordringer når vi bytter innfyll, men så klart skal det skal gå an å spille på banene i Oslo. Gummigranulat er en av de største forurensningskildene for mikroplast og Oslofjorden er død. Vi kan ikke late som dette problemet ikke finnes. Det er helt feil at jeg ikke bryr meg om Skeid, det er jo nesten dem jeg bruker mest tid på. Jeg skjønner de blir frustrert over baneproblemene.

VG har videreformidlet byrådets svar til Holmeide Strand. Han er ikke fornøyd med svaret de har gitt.

– Nei, vi blir ikke tilfreds før vi finner en løsning for 365 dagers bruk. Vi er en klubb med mange barn og unge, og da kan vi ikke ha det sånn, sier han.

– Forstår dere ikke argumentet om miljøvern?

– Nei, jeg forstår ikke argumentet med tanke på miljøvern. Vår stadion oppfylte alle krav til miljøvern. Det er kun et særforbud i Oslo som nekter gummigranulat. I alle andre kommuner i Norge er det lov med gummigranulat.

– Blir ikke det bare å utsette et problem hvis man går tilbake til gummigranulat nå?

– Vi er enig i å forby gummi på sikt, men det må finnes et godt alternativ før man velger å gå over til noe som ikke fungerer, mener Skeids leder.

VG har tidligere skrevet om anlegget på Nordre Åsen, som har skapt full krangel mellom fotballklubben Skeid og kommunen.

Mens problemet lenge var at den nye banen ikke ble godkjent på grunn av feil, er det nå splid etter at kunstgressbanen ble fylt med kork. I et brev til kommunen advarte Skeid-lederen tidligere i år mot å fylle banen med noe annet enn sand og gummi.

VG møter Skeids markedskoordinator Espen Gustavsen i kork-kaoset i Oslo.

– Det har regnet, og som kjent flyter kork. Det har ført til at korken legger seg i store hauger på banen. Det er ingenting der det skulle vært, og veldig mye der det ikke skulle vært. I tillegg har garderobene fylt seg med gjørme, fordi kork og kokos tetter all drenering, forklarer han.

– Hvem er ansvarlig?

– Vi har blitt advart av klubber som har samme fyll i kunstgressbanen, og vi har viderebrakt det til kommunen, som har lagt banen og som også har påtvunget oss det fyllet istedenfor gummigranulat, så man skulle tro at det ligger på kommunen.

– For dere har ønsket gummi?

– Vi har vært tydelig på det til kommunen. Vi vil heller gjøre en ordentlig jobb med rensking av granulat på vei ut av banen, med rister og skotørk og hele den biten.

Oslo kommune har de siste årene jobbet med å fase ut gummigranulat som fyll på kommunale kunstgressbaner fordi gummigranulat inneholder mikroplast.

Gamal har tidligere fortalt til TV 2 at de har et mål om at 45 prosent av kunstgressbanene med gummigranulat skal skiftes, hvorav Nordre Åsen er blant de som har fått nytt fyll.