Begrunnelse for pressenekten: Osaka ønsker å beskytte sin mentale helse. På Twitter meldte den japanske tennisstjernen at å svare på spørsmål fra pressen etter et tap er som å bli sparket mens man ligger nede.

– Vi må ofte sitte der (på pressekonferansene) og svare på spørsmål vi har fått veldig mange ganger før, eller vi får spørsmål som plasserer tvil i hodene våre, og jeg kommer bare ikke til å utsette meg selv for mennesker som tviler på meg, skriver Osaka.

Søndag slo Osaka rumenske Patricia Maria Tig 2–0 i sett. Hun møter en ny rumener i neste runde, Ana Bodgan. Nekter hun å stille på den obligatoriske pressekonferansen også etter den kampen venter sterkere reaksjoner. Den økonomiske boten kan bli 300.000. Men arrangører truer også med å kaste henne ut av French Open. Og det stopper ikke der. Hun kan bli nektet å stille i Grand Slam-turneringene i det hele tatt.

– Et viktig element i Grand Slams bestemmelser er ansvaret spillerne har til å stille opp for mediene, uansett hvilket resultat de får, et ansvar spillerne skal ta siden de får mange fordeler i sin sport og av fansen, skriver de fire Grand Slam-turneringene (Wimbledon, Australian Open, US Open og French Open) i en felles uttalelse melder BBC.

Og noe har Osaka fått som resultat av gode resultater, som for eksempel 197 millioner kroner i premiepenger. Hun har vunnet både US Open og Australia Open to ganger, men aldri kommet lenger enn til tredje runde på grusen i Paris.

Og arrangørene av Grand Slam tar sitt ansvar overfor mediene på alvor. De legger ingenting mellom når de henvender seg til Osaka, de forteller at de står klare med tøffere sanksjoner.

– Ytterligere mislighold kan trigge en større etterforskning som kan føre til betydelige bøter og utestengelse fra fremtidige Grand Slam-turneringer, skriver Gran Slam-arrangørene til Osaka.

De legger også til at de ønsker at alle spillerne skal behandles likt, altså at alle må møte pressen.

Asleigh Barty fra Australia er ranket som nummer én i verden.