– Hans spill nå taler jo for seg selv, innleder Norges nye landslagssjef om superspissen som i 2020 har scoret 33 mål og levert seks assists på 32 kamper for Borussia Dortmund, i tillegg til seks mål og én assist på fem kamper for Norge.

– Det handler om at han får brukt alt det han har av spisskompetanse, som er veldig mye, i de aller, aller fleste kampene. Men så kan det være en kamp eller to der han må bite i det sure eplet og gjøre andre ting enn det han er aller best til hele tiden. Sånn er livet, sier Solbakken til VG utenfor huset sitt på Hamar.

– Men det er klart at hans nese for mål og hvordan han hele tiden er en trussel med sine løp, dypdeløp og bevegelser i feltet, må jeg klare å gjøre det beste ut av, tillegger mannen som onsdag kom til enighet med Norges Fotballforbund om en fireårskontrakt.

Han tar over en tropp som ikke bare inneholder den nåværende toppscoreren i Champions League, men også en offensiv midtbanespiller som har startet de to siste Champions League-kampene for Real Madrid.

– Hvordan skal du få det beste ut av Martin Ødegaard på landslaget?

– Det gleder jeg meg til. Jeg gleder meg til å jobbe med Martin og se. Han er en spiller som kan ta del i mange forskjellige roller. Så må vi finne den rollen som er best for ham, men også for laget som en helhet. Men så er det vanskelig å gå noe nærmere inn på det før jeg har satt meg 100 prosent inn i lagets plusser og minuser, sier Solbakken.

En annen nøkkelavgjørelse for Solbakken blir å avgjøre hvem som blir Norges landslagskaptein under hans ledelse. De siste årene har Stefan Johansen bekledd rollen, men den nye sjefen vil ikke garantere at det fortsetter slik.

– Jeg har ikke gjort meg noen tanker om jeg skal ha meg ny kaptein, eller hvem som skal være kaptein. Jeg vet at Stefan Johansen har vært kaptein i lang, lang tid og gjort en veldig, veldig god jobb, og så tar jeg det derfra. Jeg har ikke gått i dybden på det ennå. Det er noen få timer siden jeg sa ja til denne jobben her, så alt er ikke klart, sier Solbakken.

– Du tar over et landslag der en ung generasjon tar mye plass i garderoben. Kan en spiller som Sander Berge, eller en annen i den alderen, være din nye kaptein?

– Det bør det ikke være noe i veien for. Nå vet jeg ikke hvor gammel Sander Berge er når vi står her.

– 22 år.

– 22, ja? Det kommer an på sammensetningen av gruppen og hvor kort- og langsiktig du ser på det. Men for meg handler det først og fremst om å vinne den neste kampen samtidig som du har det lengre perspektivet. Vi må aldri bli sånn at vi skyver resultatene foran oss, sier Solbakken.

Den store problemposisjonen han må forholde seg til på landslaget, er midtstopperplassene. Lars Lagerbäck fant aldri noen varig suksessoppskrift og tok ut hele 12 midtstoppere fra starten av 2019 til sitt siste uttak i november.

– Lars har brukt mange forskjellige, og det er en grunn til det. Samtidig har det også vært perioder der det har vært veldig, veldig bra, sier Solbakken.

– Marius Lode i Bodø/Glimt er en spillende stoppertype som vi kanskje ikke har sett så mye av på landslaget. Er det noe du liker å bruke?

– Jeg skal være ærlig og si at når du spiller i dansk Superliga, så spiller du samtidig som den norske Eliteserien. Og du spiller ofte i Europa midt i uken. Det er mange som kjenner Eliteserien bedre enn meg akkurat nå, det gjelder også på stopperplass. Jeg må sette meg ned og se på Lode, Stian Gregersen og alle de som har ligget rundt og opptil.