Allerede før avspark var det elleville gledesscener på El Monumental i Buenos Aires. Fyrverkeri ble sendt opp over en fullsatt stadion til full jubel mens spillerne stod tårevåte og tok i mot.

Flere av spillerne, blant dem kaptein Lionel Messi, hadde med seg barna inn på banen som fikk være med på folkets hyllest.

– La oss nyte det! La oss nyte dette fordi vi gikk lenge uten å vinne VM og vi vet ikke når vi vinner igjen. Det er veldig vanskelig å vinne VM, det avhenger av mange ting, noen ganger er det detaljer som gjør at du ikke vinner. La oss nyte den tredje stjernen, sa Messi da han grep mikrofonen i midtsirkelen.

Anledningen er en vennskapskamp mot Panama, en kamp hjemmelaget ikke så ut til å legge altfor mye i. VM-heltene Angel Di Maria og Enzo Fernández ble byttet ut før kvarteret var gått i andre omgang, antakelig for å unngå mulige skader.

MÅL IGJEN: Ustoppelige Lionel Messi scoret nok en gang for Argentina. Foto: JUAN MABROMATA / AFP

Etter en målløs førsteomgang tok hjemmelaget tok ledelsen etter 78 minutter. 21-årige Thiago Almada var frempå etter en retur fra et lekkert Messi-frispark fra 25 meter. Den traff så nært krysset man kan komme, men i stanga.

SKRU’N SOM MESSI: Lionel Messi scoret i sin første kamp for Argentina etter VM-triumfen. Foto: LUIS ROBAYO / AFP

To minutter før slutt ble det imidlertid treff for Messi. Argentina ble tildelt nok et frispark utenfor 16-meteren, og magikeren fra Rosario skrudde ballen opp i høyre hjørne, som han har gjort så mange ganger før. Målet var Messis nummer 800 i karrieren.

Tirsdag skal VM-heltene antakelig ut og leke seg igjen, da er det Curaçao fra Karibien som står på andre banehalvdel.