Først var det farvel til Harald Hennum som stoppet på 25. Så var det likt med Odd-legenden Einar «Jeja» Gundersen på 26. Med to mål i EM-kvalifiseringskampen mot Kypros er Haaland på 27.

Nå er det bare Jørgen Juve med sine 33 mål som har flere enn Haaland i norsk landslagshistorie.

Publikum begynte å forlate setene da Haaland ble byttet av, og ved kampslutt ble han møtt av øredøvende jubel fra de gjenværende på tribunen. På spørsmål om hvordan det er å være Erling Braut Haaland var superstjernen klinkende klar:

– Det var dette jeg ville da jeg var liten, så jeg skal ikke klage, sier Haaland til TV 2 ved kampslutt.

To nye mål legger ikke akkurat en demper på omtalen av den norske superspissen og i Kypros har Haaland naturligvis vært den mest ettertraktede mannen siden ankomsten til feriedestinasjonen.

– Det er litt stress til tider, og jeg begynner å bli litt halvlei av mitt eget navn, sier tomålsscoreren med et smil.

– Jeg setter pris på støtten, og det var dette jeg ville så jeg klager ikke noe som helst på det, understreker jærbuen.

Det var en lekker variant som ga Haalands første. Han tok ned en litt lang ball og på den andre touchen moste han ballen opp i nettaket. Norges andre scoring for kvelden, etter at Alexander Sørloth hadde sendt bortelaget i ledelsen.

– Det var klasse det, sier Haaland om eget mål.

– Det er bare å få ballen på mål egentlig og med så mye kraft som mulig. Jeg prøvde og det gikk, utdyper han.

– Den scoringen er vill. Det er det få spisser som gjør, sier Joacim Jonsson i VGTV-studio.

• Spania slo Skottland 2–0 etter VAR-drama. Det vil ha stor innvirkning på Norges EM-sjanser. Les om kampen her!

Haalands første scoring på 411 minutter og dermed slutt på en tre kamper lang måltørke.

På den andre fikk han innlegget fra innbytter Antonio Nusa. Headingen var av det enkle slaget for Manchester City-stjernen. To mål på syv minutter.

Da hadde Haaland gjort sitt og ble byttet ut et lite kvarter før slutt. Da valgte mange kyprioter å reise seg og gå fra arenaen. De hadde sett fenomenet de kom for å få med seg.

SLO UT HÅRET: Erling Braut Haaland kunne ta ut strikken vel vitende om at han igjen hadde levert for landslaget. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Vi hadde fått et forvarsel. Et strålende innlegg fra Fredrik Aursnes fant Haaland ragende på bakerste stolpe tidlig i første omgang. Headingen var god, spensten til Haaland vanvittig, men Joel Mall i Kypros-målet hang med på notene.

Før Haaland skulle nå nok en milepæl, Sendte Sørloth Norge i ledelsen. Fra 17 meter banket han til. Via et Kypros-bein og i nettet.

Hans 19. scoring i hans 50. landskamp. Akkurat som pappa Gøran scoret i sin kamp nummer 50 mot Portugal i 1993.

Vi måtte inn i andre omgang før Haaland fikk sin scoring. Foran de norske sydenfarerne på tribunen fikk han fulltreff og satte inn sitt 26. landslagsmål i sin 27. kamp. Like etter headet han inn sitt andre for kvelden og 27. mål.

FRISK: Antonio Nusa satte fart på det norske laget. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Haaland scoringer kom begge etter Antonio Nusa og Oscar Bobb hadde kommet inn som innbyttere. Begge satte fart i det norske angrepsspillet med sine rappe bein.

4–0 skulle komme ved Aursnes. Oscar Bobb vippet ballen via en kypriot og mot mål. Litt heldig, men scoring likevel. VAR fant heller ikke noe galt med situasjonen.

På 13 forsøk har Norge vunnet hver kamp mot Kypros. Torsdag intet unntak. Solid gjennomføring av landslaget som møter Spania hjemme på Ullevaal søndag.