Det må settes en dato for returkampen mot Terri Harper i løpet av fem dager for at et oppgjør om VM-tittelen i WBO og WBA skal realiseres. «The First Lady» møtte den britiske 26-åringen i Sheffield 7. oktober. Det endte i karrierens første uavgjorte kamp for bergenseren.

– Jeg vet rett og slett ikke om det er mulig å få til. Vi må bare hive oss rundt her, sier Cecilia Brækhus til VG.

– Dette er utfordrende. Men vi har ikke gitt helt opp. Det ville vært helt enormt å få til dette. Vi kunne bygget en slik kamp skikkelig opp til et «main event». Vi trodde vi hadde et par måneder på oss. Men proffboksing er proffboksing, ler Brækhus.

– Er det urealistisk?

– Dessverre kan det bli tøft å få til på fem dager. Men ingen ting er umulig. Alt håp er ikke ute. Men vi må få en dato og arena på plass på ganske kort tid. Hvis noen ønsker å bidra så må de bare ta kontakt, svarer hun.

Kampen forrige helg gikk på Harpers hjemmebane i Sheffield. Promotør Eddie Hearn i Matchroom Boxing foreslo mandag en dato for en ny kamp i England – den er foreløpig hemmelig på grunn av pågående forhandlinger.

– Det positive er at Matchroom har vist interesse for å kunne ta denne kampen til Norge, sier hun.

Brækhus drømmer om å bokse i Norge igjen. På Instagram har hun lagt ut en avstemning om kampen bør gå i Oslo Spektrum eller på Brann Stadion.

– Det hadde vært fantastisk. Da hadde jo også dømmingen blitt litt mer rettferdig. Uavgjort var en seier i hennes hjemby. Vi ønsker ikke at det skal gjenta seg, sier hun.

Brækhus bokset fire kamper i Norge i 2016 og 2017, men hennes åtte siste har gått i USA, Russland, Monaco og England.

2016: Cecilia Brækhus og daværende statsminister Erna Solberg etter at seieren ble sikret i Oslo Spektrum. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Jeg har bokset mye på utebane og vært «road warrior». Jeg er blitt ranet to ganger på poeng på bortebane. Det har ikke vært helt enkelt. Det hadde vært gøy å få bokse for hjemmepublikum og øke interessen i Norge igjen, sier hun.

Brækhus tapte alle sine fire belter mot Jessica McCaskill for tre år siden.

Brækhus mener at hjemmebane kan gi henne en klar fordel.

– Ja. Jeg er klar for omkamp, gjerne i Norge. Da «knocker jeg henne ut», jeg måtte bare få ut «ringrusten», sa Brækhus i en pressemelding etter VM-kampen i Sheffield.

Harper beholdt WBA-beltet i super weltervekt etter uavgjortkampen mens WBO-tittelen fortsatt er ledig etter at etter at den ble fristilt fra Natasha Jonas tidligere i år.

Nå har WBO satt en frist på fem dager, hvis ikke blir tittelen trolig tildelt vinneren av møtet mellom Hanna Rankin og Ema Kozin i november.

– Nå som jeg har ristet av meg ringrusten så kjenner jeg at jeg er skikkelig sulten. Selv om jeg var borte fra ringen i ett år så «slo» jeg altså den 26 år gamle verdensmesteren på hennes hjemmebane, sier Cecilia Brækhus og fortsetter:

– Så selvtilliten min er skyhøy nå.

– Du har lyst på mer?

– Ja, ja. Men først vil jeg ha det som rettferdig er mitt og det er WBA-beltet til Harper.